Organik tavuk nasıl anlaşılır?

​Organik tavuk nasıl anlaşılır?
​Organik tavuk nasıl anlaşılır?

Organik tavuk nam-ı diğer köy tavuğu... Küçük büyük gözetmeksizin hepimizin çok severek tükettiği tavukla ilgili yıllardır sonuca bağlanamamış bir tartışma sebebi var ki: O da soframıza gelen tavukların organik olup olmadığı... .Tam da bu sebeple bu yazımızın ana başlıkları: Organik tavuk nasıl anlaşılır? Gerçek tavuk nasıl ayırt edilir? Organik tavuk ve normal tavuk arasındaki fark nedir? Sorularının ta kendileri.

İÇİNDEKİLER

Organik tavuk ve normal tavuk arasındaki farklar nelerdir?

- Organik tavuk ve normal tavuk arasındaki en belirgin fark: Organik tavuğun oldukça zor pişerken, market tavuğunun yarım saat gibi kısa bir sürede pişmesi.

- Organik tavuklar yalnızca %100 organik yemle beslenir, antibiyotik kullanılmadan tedavi edilir, açık havada büyütülür. Normal tavukların ise organik yemle beslenme, antibiyotiksiz tedavi ve açık havada büyüme gibi zorunlulukları bulunmaz.

- Organik tavuk etinin rengi beyaz değil kırmızıya yakın olur. Normal tavuk etinin rengi ise oldukça açık ve beyaza kaçıktır.

- Organik tavuk eti pişerken kahverengiye dönük bir su bırakır, normal tavuk ise beyazımsı şeffaf bir su bırakır.

Organik tavuk nasıl anlaşılır?

- Organik köy tavuğunu ayırt etmenin en kolay yolu derisine bakmaktır. Organik köy tavuğunun derisi oldukça ince. Normal tavuğun ise derisi oldukça kalındır.

- Organik tavuk haşlandığında suyu jöle kıvamını alır. Çünkü organik tavuklar uzun bir süre piştikten sonra ortaya yağlı, kıvamlı ve pelte şeklinde bir su ortaya çıkar. Şifalı olarak kabul edilen tavuk suyu işte budur. Yetiştirilirken antibiyotik kullanılan normal tavuklar ise tencerede asla böyle bir su bırakmaz.

- Organik tavuğu kemiğinden ayırmak oldukça zordur. Normal tavuk ise kemiğinden kolaylıkla ayrılır. Çünkü normal tavuklar yetiştirilirken kullanılan antibiyotikler doku özelliğini bozar ve etin kemiğinden ayrılmasını sağlar.