Orta Doğu'nun en meşhur yemekleri

Orta Doğu yemekleri
Orta Doğu yemekleri

Orta Doğu mutfağının seveni de çok sevmeyeni de! Biz az yağlı olan Orta Doğu yemeklerini çok seviyoruz. Özellikle Lübnan mutfağının mezelerine hayranız! Filistin, Suriye, Mısır, Fas ve dahası... Şavurma, tabule, falafel gibi tarifler en meşhurları. Bu güzel tarifler nasıl yapılıyor? İnceliyoruz!

Tahin salatası

Filistin'in meşhur salatası olan tahin salatası orada neredeyse her yemeğin yanında servis edilen gelenekselleşmiş bir lezzet. Peki tahin salatası nasıl yapılır? Bizim bazı lezzetlerimizin yapılış tarzı nasıl yöreden yöreye değişiyorsa onların da aynı şekilde. Yani her bölgede tahin salatası aynı değil. Genellikle içinde sarımsak, limon suyu, kimyon, kırmızı biber ve marul olur.

Falafel

Türkiye'de de oldukça meşhur olan ve sevilerek tüketilen bu yemeğin ana malzemesi nohut. Falafel genellikle humusla servis edilen ve kızartılarak tüketilen bir yiyecek. Falafel yapmanın en önemli püf noktası nohutların ıslanarak yani haşlamadan yapılması.

Şavurma

Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız Fatih'te bu yiyecekle karşılaşmamanızın imkanı yok. Biz iki adımda bir şavurmacı görüyoruz. Peki nedir bu şavurma? Genellikle tavuk etinden yapılan şavurma özel bir karışım sosla servis ediliyor. Seveni de çok sevmeyeni de, biz pek tercih etmiyoruz biraz yağlı geliyor!

Mütebbel

Bizim en sevdiğimiz mezelerden biri olan mütebbelin ana malzemesi patlıcan, tahin, süzme yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı. Mütebbel en çok falafel ve pide ile yakışıyor. Mutlaka denenmesi gereken mezelerden biri olduğunu düşünüyoruz.

Kuzu salatası

Lübnan mutfağının meşhur salatalarından olan kuzu salatası zahter ile yapılan ferah bir salata. Etli olmasına rağmen inanın bize bu salata gerçekten ferah! Özellikle yaz günü sıcak sıcak et yemeği yemek istemeyenler bu salatayı bir kez olsun deneyebilirler.