Osmanlı'dan miras 5 şerbet

​Osmanlı'dan miras 5 şerbet
​Osmanlı'dan miras 5 şerbet

Osmanlı zamanında helvahane olarak isimlendirilen bölümde tatlılarla birlikte hazırlanan şerbetler, saray hanedanı için çok özel bir öneme sahipti. Bir içecekten daha fazlası olarak hazırlanan şerbetlerin hazmı kolaylaştırma, serinletme, şifa verme gibi birçok fayda sunması saray hanedanının neden bu kadar önem verdiğini açıklar niyette. Şimdilerde ise ramazan ayıyla özleşen Osmanlı şerbetleri, iftar sofralarının vazgeçilmezi. İşte o sofraları tatlandıracak 5 Osmanlı şerbeti...

Hibiskus şerbeti

Tam bir C vitamini deposu olan hibiskus şerbeti, antioksidan özelliklere sahip. Beyin fonksiyonlarını da güçlendirmede etkili bir silah olan bu şerbet, nar çiçeğinden yapıldığı için yaz kış her mevsim yapılabiliyor.

Reyhan şerbeti

Osmanlı şerbeti denildiğinde akla ilk gelen şerbetlerden biri reyhan şerbeti. Çok yemek yediğinizde hazımsızlığınızı giderecek olan bu şerbet, yağ yakma özelliğiyle de diyet listelerine eklenebilecek bir içecek.

Demirhindi şerbeti

Faydaları saymakla bitmeyen ve Osmanlı mutfağında en çok içilen şerbetler arasında yer alan demirhindi, farklı baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanıyor. Ateş düşüren, sindirim sistemini düzenleyen, öksürüğü kesen demirhindi şerbeti, havaların bir sıcak bir serin geçtiği şu günlerde içmeniz gereken bir içecek.

Kızılcık şerbeti

A ve C vitaminiyle nam salmış kızılcık şerbeti, yüksek antioksidan özelliğiyle sağlık dostu bir içecek. Bağışıklık güçlendirme özelliğine de sahip olan bu şerbet, kızılcık meyvesini sevmeyenlerin bile gözdesi!

Üzüm şerbeti

Gazlı içeceklere elveda dedirtecek olan üzüm şerbeti, herkesin seveceği bir lezzete sahip. Susuzluğu gidermesiyle ünlü olan bu şerbetin bir diğer mahareti ise hazımsızlığı gidermek!