Pandispanya yapmanın 9 püf noktası

Pandispanya yapmanın 9 püf noktası
Pandispanya yapmanın 9 püf noktası

Bir pastanın hem güzel görünmesi hem de lezzetli olabilmesi pandispanyanın kabarabilmesine bağlı. Ancak evde yaptığımız pandispanyalar genellikle istediğimiz sünger kıvamda olmadığı için birçoğumuz hazır pasta almayı tercih ediyoruz. Artık hazır pasta almak yerine kendi pastasını yapmak isteyenlere pandispanya yapımının tüm püf noktalarını bir araya getirdik.

Malzemelerin Kalitesine Dikkat Edin

Pandispanyanın kalitesi, kullanılan malzemelerle doğrudan ilişkilidir. Taze yumurta kullanmak pandispanyanızın lezzetini ve kabarıklığını artırır. İyi bir pandispanya için kaliteli malzemeler seçmeye özen gösterin.

Yumurtaları oda sıcaklığında kullanın

Yumurtalar, pandispanyanın kabarmasında önemli bir rol oynar. Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak, pandispanyanızın daha iyi kabarmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle, yumurtaları buzdolabından çıkardıktan sonra bir süre oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.

Beyazları ve sarıları ayırın

Pandispanya yaparken yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı çırpmanız gerekiyor. Aksi takdirde pandispanyanız istediğiniz kabarıklığa ulaşamayacaktır. Tabi beyazları çırparken bir çimdik tuz ilave etmeyi unutmayın.

Beyazları ve sarıları yavaşça karıştırın

Yumurtanın beyazlarını sarılarına yavaş yavaş ilave etmeniz gerekiyor. Her ilavede yavaş hareketlerle ve alttan üstte doğru spatula yardımı ile karıştırmalısınız ki elde ettiğimiz kabarıklık sönmesin.

Kuru malzemeleri eleyin

Kuru malzemeleri havalandırarak elemeniz pandispanyanızın daha pofuduk olmasına yardımcı olacaktır.

Tüm malzemeleri alttan üstte karıştırın

Yumurta karışımının üzerine kuru malzemeleri yavaş yavaş ekleyin ve söndürmemek için dikkatli bir şekilde alttan üstte karıştırın.

Fırını önceden ısıtın

Fırını önceden 160 derecede ısıtmanız pandispanyanızın yavaş yavaş ve sönmeden pişmesine yardımcı olacaktır.

Fırın kapağını hemen açmayın

Pandispanyanız pişti diye fırının kapağını hemen açarsanız büyük ihtimalle sönecektir. Bunun için fırını kapatıp kapağının aralıklayın ve 5-10 dakika sonra çıkarın.

En az 2 saat bekletin

Pandispanyanız piştikten sonra en az 2 saat bekletip ondan sonra kesmeniz gerekir. Hatta 1 gün bekletirseniz daha da kolay kesebilir ve şekil verebilirsiniz.