Pastane poğaçası neden mide yakar?

​Pastane poğaçası neden mide yakar?
​Pastane poğaçası neden mide yakar?

Hayatımızın bir koşuşturma içinde oradan oraya koşuşturarak geçtiğini düşünecek olursak her sabah evlerimizde uzun uzadıya kahvaltı etmenin de pek mümkün olmayacağı konusunda hemfikir olabilir miyiz? Genellikle kahvaltılarımızı sabahları tost, sandviç, poğaça, açma gibi aperatif şeylerle geciktiririz ve bunlar zaman zaman belli mide problemlerine yol açabilir. Bunlar arasında en yaygın olanı ise poğaçanın mide yanmasına sebep olması diyebilir miyiz? İşte şimdi bunun sebebini öğrenme vakti.

İÇİNDEKİLER

Pastane poğaçasının mide yanmasına sebep olmasının en büyük sebeplerinden biri hayvansal kaynaklı tereyağı yerine bitkisel kaynaklı yağlar veya margarin kullanılmasıdır. Tereyağı sindirim sistemimizi rahatsız etmezken bitkisel kaynaklı yağların fazla kullanılması sonucunda midemizde yanma hissi yarattığı görülebilir.

Pastane poğaçalarının mide yanmasına sebep olmasının bir diğer sebebi ise: Mayadır. Pastane poğaçalarının ebatlarını daha büyük göstermek istediklerinden içerisine fazla miktarda maya atarak şişmelerine sebep olurken, mide de bir hassasiyet oluşur. Özellikle de reflü, gastrit gibi mide problemleriyle boğuşanların bu sebeple pastane poğaçalarından kesinlikle uzak durması gerekir.

Benzer bir durumun dışarıda satılan böreklerde de geçerli olmasının sebebi de hem börek yapımında da kullanılan yağların tıpkı poğaçalardaki yağ gibi bitkisel kaynaklı ve kalitesiz yağlar olması hem de böreklerin iç harçlarında kullanılan malzemelerin kalitesinden ileri gelmektedir.