Peynire karşı işlenen 5 suç!

Peynir
Peynir

Güzel bir peynir gerçekten kıymetli bir mücevher gibidir. Lokmacığınız da tam bir peynir tutkunu olduğu için peynir hakkındaki her şeyi araştırıyor. Bugün de peynir nasıl saklanır? Peynir streç filme sarılır mı? gibi soruların yanıtlarını verdiğimiz biz yazı hazırladık.

Peyniri soğuk servis etmek

Evet tüm peynirler oda sıcaklığında servis edilmelidir. Neden mi? Çünkü kendi vücut sıcaklığımıza yakın sıcaklıklardaki tatları çok daha iyi algılarız. Bir diğer neden ise peynir yumuşadıkça, yağda çözünen aroma bileşikleri, tat alma tomurcuklarımıza daha iyi erişim sağlar. Yani bir peynir ne kadar soğuksa, tüm lezzetini o kadar az algılarsınız ve üretilirken harcanan o kadar emek boşa gider.

Açıkta kalan peyniri buzdolabına geri koymak

Açıkta kalandan kastımız gerçekten peyniri hiçbir şeye sarmadan açıkta bırakarak koymak! Peynirleri tamamen hava alır şekilde buzdolabına koymak taş gibi olmalarına ve aromalarını kaybetmelerine sebep olur. Peki ne yapmalı? Peynir yemeyi seviyorsanız onlar için ayrı keseler alabilirsiniz. Veya kısmen hava alan bir parça kağıda sarabilirsiniz.

Peyniri streç filme sarmak

Peyniri açıkta bırakmak ne kadar yanlışsa tamamen havasız bırakmak da o kadar yanlış. Çünkü peynir yaşayan bir canlıdır aslında! Oksijen almazsa boğulur. O sebeple peynirlerinizi streçlemeyin. Onlara uygun az gözenekli beyaz bir tülbente sarabilir veya yağlı kağıtlarla kaplayabilirsiniz.

Rendelenmiş peynir almak

Rendelenmiş olarak aldığınız peynirlerin daha fazla yüzey alanı açık havaya maruz kalıyor. Bu da demek oluyor ki aromasını ve lezzetini büyük oranda kaybetmiş. Her şeyden öte rendelenmiş peynirlere hile karıştırılma riski çok daha fazla. Rendelenmiş bir parmesan aldığınızda tamamının parmesan olduğunu asla bilemeyebilirsiniz.

Peyniri başka bir peynirle kirletmek

Peynir tabağı hazırlamayı sevenlerden misiniz? Her peyniri aynı bıçakla kesme hatasına düşmeyin deriz. Önceki maddelerde de söylediğimiz gibi peynir aslında yaşayan bir canlı ve pek çok faydalı bakteri barındırıyor. O bakterileri birbirine karıştırmak peynirlerin hem çabuk bozulmasına sebep olacaktır hem de lezzetlerinin birbirlerine karışmasına.