Pide yaparken bu 6 hatadan uzak durun!

Pide yaparken bu 6 hatadan uzak durun! ​
Pide yaparken bu 6 hatadan uzak durun! ​

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, bir yiyenin bir daha unutamayacağı bir pide için yapmanız gereken tek şey bu 6 hatadan uzak durmak! Öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden olan pideleri hazır almak yerine evde kendisi yapmak isteyen herkes için bu yazıdan sonra işler çok daha fazla kolaylaşacak.

İÇİNDEKİLER

Hamurunu yalnızca temel malzemelerle hazırlamıyorsunuz!

Pide hamurunu un, su, tuz, maya ve toz şekerle hazırlamanız ideal bir pide hamuru için yapabileceğiniz en doğru şeylerden biri. Pide hamuruna eklediğiniz yoğurt ve süt gibi ekstra malzemeler hamurunuzun fazlaca kabarmasına sebep olarak ekmek kıvamında bir hamur elde etmenize sebep olacak.

Yağsız kıyma tercih ediyorsunuz!

Pide yapımı söz konusu olduğunda yağsız kıymanın yağlı kıymaya oranla çok daha kaliteli olduğunu düşünüp de yağsız kıyma tercih ediyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Yağlı bir pide elde etmek için yağlı bir kıyma kullanarak pidenin iç harcının kurumasını engellemeniz iyi bir pide elde etmenin ilk adımlarından.

Yağsız ve çok küçük doğranmış et tercih ediyorsunuz!

Pide severlerin en sık tercih ettiği çeşitlerden biri olan kuşbaşı kaşarlı pide yaparken tıpkı kıyma seçiminde olduğu gibi yağsız etlerden uzak durmanızda fayda var. Ancak çok yağlı etlerin de istenilen tadı veremeyeceğini göz önünde bulundurarak tercihinizi orta yağlı ve küçük doğranmış etlerden yana kullanabilirsiniz.

Hamuru çok ince veya çok kalın açıyorsunuz!

Pide hamurunuzu açarken çok ince açtığınız takdirde hamurunuz pide harcını taşıyamaz ve yırtılır. Çok kalın açtığınız takdirde ise pideniz arzu ettiğiniz çıtırlıkta olmaz. Bu sebeple orta ince kalınlık pide hamurunuzu açarken en ideal ölçü.

Harcı yayarak koymuyorsunuz!

İlk sıcaklığını attıktan sonra pide harcınızı pide hamuruna yayın. Etin hacmi piştikçe küçüldüğünden etli ve kıymalı pidelerde harcı tüm hamura eşit şekilde yayın.

Pide piştikten sonra tereyağı sürmüyorsunuz!

Tadı damağınızda kalan Karadeniz pidelerinin en büyük özelliği piştikten sonra üzerlerine sürülen tereyağları. Tereyağı hem pidenizin çıtırlığına çıtırlık katacak, hem de lezzetini ikiye katlayacak.