Ramazan pidesini çok sıcakken yemeyin!

Ramazan pidesini çok sıcakken yemeyin!
Ramazan pidesini çok sıcakken yemeyin!

Ramazan sofralarının olmazsa olmazlarından biri nedir? Diye soracak olsak alacağımız cevaplardan biri şüphesiz ki ramazan pidesi olurdu. Her ramazan iftar sofralarının baş köşelerinde kendisine yer bulan ramazan pidesini sıcak sıcak yemeyi çok sevsek de bunun büyük bir yanlış olduğunu biliyor muydunuz? Bu ramazan, ramazan pidesini sıcak sıcak yemekten vazgeçiyoruz. Neden mi? Hep beraber öğreniyoruz.

İÇİNDEKİLER

- Sıcak yiyecek ve içecekler tükettiğimiz zamanlarda ağız içimizde oluşan yaraları fark etmeyen var mı? Ramazan pidesini de sıcağı sıcağına tükettiğiniz takdirde ağız içinde, dil üzerinde ve yanak içlerinde kabarcıklı yaraların oluşmasına sebebiyet verir.

- Fırından yeni çıkmış sıcacık bir ekmeği yediğinizde nasıl midenize oturmuş gibi hissediyorsanız, sıcak pide yediğinizde de aynı hisse kapılacaksınız. Çünkü sıcak pide de tıpkı sıcak ekmek gibi sindirim sisteminizi zorlayarak hazımsızlık sorunu yaratıyor. Posa içeriği de oldukça zayıf olan pide kabızlık, şişkinlik gibi sindirim problemlerine davetiye çıkarıyor.

- Oldukça sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olan reflü, kısaca mide salgılarının yemek borusu ve ağza kadar yer değiştirmesi olarak da tanımlanabilir. Ramazan pidesini üzerinde dumanı tüterken sıcağı sıcağına tüketmekte reflü sorunlarına sebebiyet verebilir.

- Ramazan pidesini sıcağı sıcağına tükettiğinizde, kilo alma riskiniz çok daha yüksek. Yoğun bir karbonhidrat içeriği olan ramazan pidesi sıcak olsun veya olmasın hipoglisemi riskini ve insülin direncini artırarak karın bölgesinin hızlı bir şekilde yağlanmasına yol açabilir.