Ramazanda tok tutan yiyecekler

​Ramazanda tok tutan yiyecekler
​Ramazanda tok tutan yiyecekler

Ramazan ayı boyunca hepimizin aklında iki soru sabit oluyor. Onlardan biri "iftara ne pişirsem" diğeri ise "sahurda ne yesem?" İftarı bir şekilde halletsek de iftara kadar çok acıkmamamız için sahurda yediklerimizi doğru seçmek çok önemli. Tabi burada önemli olan sahurda yediklerimizin sadece tok tutması değil aynı zamanda gün içerisinde enerji verecek kadar besin değerinin de yüksek olması. "Peki tüm bu etkileri alabilmek için sahurda ne tüketmeli?" işte sorunun cevabı...

Yumurta

Sahurda yenilmesi gerekenler listesinin en başında yumurta geliyor. Yüksek protein içeriği sayesinde uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak olan yumurta bu sayede gün boyu daha enerjik olmamızı sağlıyor. Ancak tok kalmak için yumurtayı omlet, haşlama veya az yağlı şekilde tüketmeniz gerekiyor.

Yoğurt

Gün boyu yaşadığımız susuzluğu ve açlığı bastırmak için en iyi yöntem sahurda yoğurt yemek. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde gün içerisinde susatmayan ve acıktırmayan yoğurdu sahurda sade yiyebileceğiniz gibi cacık veya ayran olarak da tüketebilirsiniz.

Yulaf

Diyet yapanların aşina olduğu gıdaların başında yulaf geliyor. Çünkü yulaf içerdiği yüksek lif sayesinde uzun süre tok kalmamızı sağlıyor. Çözünebilir özelliğinden dolayı mide hacmimizin dolmasını sağlayan bu gıda aynı zamanda düşük kalorisi sayesinde de Ramazan ayı boyunca kilo almaktan korkanlar için güzel bir alternatif.

Süt

Protein kaynaklarımızdan biri olan süt, sahurda içildiği zaman gün boyu hem acıkma hem de susama süremizi uzatıyor. Ancak sütün tek içemem derseniz o zaman yanında üç hurma yiyin. Kombinlediğiniz bu ikili sayesinde sahurda başka bir şey yemeseniz bile gün boyu tok olacağınıza garanti veriyoruz.

Çiğ kuruyemiş

"Sahurda kahvaltılıkların yanında ne yesem tok tutar?" Diyorsanız kesinlikle çiğ kuruyemiş yemelisiniz. Yiyeceğiniz bir avuç kuruyemiş, midenizin boşalma süresini yavaşlatacağı gibi enerjik olmanızı da sağlayacaktır.

Tam tahıllı ekmek

"Sahurda ekmek yemeden doymam" diyorsanız eğer o zaman yiyeceğiniz ekmeğin tam tahıllı olmasına özen göstermelisiniz. Vücudumuz için enerji kaynağı olan tam tahıllı ürünler, kan şekerinin dengede olmasına ve buna bağlı olarak da tok kalmamıza yardımcı oluyor.

Peynir

Sahurda yemek yemek yerine kahvaltı yapmayı tercih edenler bilir ki peynir tok kalmamızda çok etkili. Tuzsuz veya az tuzlu olan peynir, yüksek protein içeriği sayesinde hemen acıkmamıza engel oluyor. Ancak "ben peyniri sade yiyemem!" derseniz ister omlete, salataya veya sevdiğiniz başka bir tarife ekleyebilirsiniz.

Elma

Hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de gün boyu tok tutacak elma, sahurda yenmesi gereken meyvelerden biri. İçerisinde yer alan pektin maddesi ve lifli yapısıyla tok tutan bu meyve, sindirim sisteminin de düzgün çalışmasında etkili.