Ramazanın son pazar sahuruna 5 pratik tarif!

​Ramazanın son pazar sahuruna 5 pratik tarif!
​Ramazanın son pazar sahuruna 5 pratik tarif!

Ne çabuk bittiğini anlayamadığımız 11 ayın sultanı ramazanın son pazarına yakışır bir şekilde sahur yapmak isteyenler için birbirinden güzel tarifleri listeledik. Geceye hem lezzetli hem de pratik tarifler arayanların mutlaka yapması gereken bu yiyecekler gün boyu tok kalmanıza da yardımcı olacak.

Kabaklı dereotlu börek

Hep aynı börek tariflerinden sıkıldıysanız kabaklı dereotlu börek sahur için güzel bir alternatif olacak. Milföy hamuruyla yapıldığı için hem pratik hem de çıtır çıtır olan bu böreğin içerisinde yer alan kabak gün boyu tok kalmanızı sağlayacak.

Ekmek üstü yumurta piyazı

"Lokmacığım yumurtayı sadece haşlayıp masaya koymak istemiyorum biraz şovlu dursun." diyorsanız o zaman bu tarif size göre. İştah açan görüntüsüyle piyaza yeni soluk getiren bu tarif, tok tutma özelliğiyle bundan böyle her sahurda favoriniz olacak.

Tulum peynirli mücver

Hem sağlıklı olsun, hem lezzetli olsun hem de tok tutsun diyorsanız sahur için başka tarif arama! Akşamdan dolapta arta kalan sebzeleri değerlendirmenin en lezzetli olan tulum peynirli mücver, üzerine yoğurt gezdirdiğinizde bambaşka bir lezzete dönüşecek.

Közlenmiş biberli tost

Her ne olursa olsun ben sahurda tosttan vazgeçmem diyorsan ama yine de sade kaşarlı yemek istemiyorsan bu tarifi denemelisin. Akşamdan közleyeceğin biberlerle sahurda şovlu bir tost yapıp gece gece kendini mutlu etmeye ne dersin?

Yufka gözleme

Sahura kadar uyuyamayıp hayalini kuracağınız yufka gözleme, hamur açma derdi olmadan yapıldığı için 5 dakika içinde hazır olacak tarifler arasında. İç harcını ister tarifte yer aldığı gibi isterseniz de kendi damak zevkinize göre yapabileceğiniz yufka gözleme, son pazar sahuruna bizce çok yakıştı.