Reçel ve marmelat arasındaki fark nedir? Marmelat nasıl yapılır?

Marmelat nasıl yapılır?
Marmelat nasıl yapılır?

İnsanlar ikiye ayrılır: Reçel severler ve marmelat severler. Peki ya reçel ve marmelat arasındaki o fark nedir? Marmelat nasıl yapılır? Marmelat yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı ve birbirinden nefis marmelat tarifleri için sizleri şöyle alalım... Tam kıvamında marmelatlar yapmak artık oldukça basit...

İÇİNDEKİLER

Reçel ve marmelat arasındaki fark nedir?

Birçoğumuzun reçel ve marmelat arasındaki farkı bilmediğine ve ikisini de aynı şey zannettiğine eminiz... Lakin bu durum pek de öyle değil. Reçel ve marmelat yapım aşamalarıyla birbirlerini andırsa da tek ortak noktaları ikisinin de şekerle yapılıyor olması desek pek de yersiz olmaz. Reçel ve marmelat arasındaki en belirgin farkın ne olacağına gelirsek de; reçel bütün veya küçük parçalar haline ayrılmış meyvelerden yapılırken, marmelat meyve püresinden veya meyve ezmesinden yapılır.

Marmelat nasıl yapılır?

Marmelat nasıl yapılır? Sorusuna cevap arayan herkes gelebileceği en doğru yerde... Öncelikle marmelat tamamen tercihinize bağlı olarak kuru veya taze meyvelerle yapılabilir. Meyvelerin kuru veya taze olması fark etmeksizin rendelenip, şekerle kaynatılarak pişirildiği marmelat tariflerinde reçelden farklı olarak marmelatı çok daha uzun süre pişirmek gerekir. Ve marmelat reçelden çok daha fazla su çeker.

Marmelat yapımının püf noktaları nelerdir?

- Meyve seçimi tıpkı reçel yapımında olduğu gibi marmelat yapımında da dikkat edilmesi gereken en önemli şey. Marmelat yapmaya karar verdiğinizde meyve alışverişinizi yaparken tercihinizi özenle seçilmiş olgunlaşmış ve taze meyvelerden yana yapmanız her daim önemli.

- En az meyvelerin tazeliği kadar önemli bir diğer durum var ki: O da meyvelerin temizliği. Marmelat yapımında kullanacağınız meyve ne olursa olsun güzelce yıkanmış ve kurulanmış olmalı.

- Marmelat tariflerinde de tıpkı reçel tarifleri gibi meyvelerin kendi suyuyla pişmesi en doğrusu. Lakin gözünüze suyun az geldiği durumlarda da marmelatlarınıza su eklemenizde bir problem yok. Tabii önemli bir noktaya dikkat ederek suyu bol olan meyvelere az miktarda su eklemek marmelatınızın kıvamı açısından oldukça önemli.

- Artık bu püf noktayı bilmeyen var mı? Pek sanmasak da biz yine de hatırlatalım istedik... Marmelatınıza bir çay kaşığı tereyağı eklemek hem köpürmesini engelleyecek hem de parlak olmasını sağlayacak.

- Tıpkı reçelde olduğu gibi marmelatta da marmelatınızı kaynatacağınız süre oldukça önemli. Marmelatın reçelden daha uzun süre kaynaması gerekse de bu süreye de dikkat etmekte fayda var.

Marmelat tarifleri

Meyveli marmelat nasıl yapılır?

Reçelin en sıkı rakibi marmelat söz konusu olduğunda hangi meyveyi tercih edeceğine bir türlü karar veremeyen herkes buraya. Mevsim meyvelerinin bir araya gelerek tam anlamıyla bir lezzet şöleni yarattığı meyveli marmelat tarifimiz tam sizlere göre olabilir mi?

Elma armut marmelatı tarifi

Elma severleri ve armut severleri aynı potada buluşturan elma armut marmeladı tarifi için sizleri şöyle alalım... Elma ve armudun eşsiz uyumundan ortaya çıkan bu lezzet şöleni kahvaltı masalarınızın vazgeçilmezi olmaya aday!

Erik marmelatı tarifi

İster kahvaltıda ekmek üstlerine, ister çay saatlerinde keklerin üzerine... Enfes bir erik marmelatı tarifi için gereken her şey Lokmacığınızda!

Ayva marmelatı nasıl yapılır?

Kışın en sevilen meyvelerinden biri olan ayvadan enfes bir ayva marmeladı Lokmacığınızdan! Karanfil ve çubuk tarçının tadına tat kattığı ayva marmeladını bu kez kızarmış ekmeğin üstüne sürerek denemeye ne dersiniz?