Reklamların etkisinde yemek siparişi!

Reklamların yemek siparişlerine etkisi
Reklamların yemek siparişlerine etkisi

Her yerde karşımıza çıkan yemek reklamları sipariş verme isteğimizi tetikleyebilir mi? Yapılan birçok araştırma reklamların bizleri etkilediği yönünde. Bundan dolayı ilgimizi çeken bu konuyu daha detaylı araştırdık ve reklamların bizleri nasıl yönlendirebileceğini sizlere açıklamak istedik. İşte günümüz dünyasında reklamların yemek yeme alışkanlığımız üzerindeki etkisi.

Reklamlar, yemek siparişimiz üzerinde etkili olabilir mi? Yapılan birçok araştırma, reklamların yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştirdiği yönünde. Hepinizin bildiği gibi yemek yemeyi sevdiğimiz için bu konu ayrıca ilgimizi çekti ve araştırmak istedik. Gelin hep birlikte reklamlar yeme alışkanlığımızı nasıl etkiliyormuş bir bakalım.

İnternette veya herhangi bir mecrada gördüğümüz reklamlar, oldukça profesyonel çekimlerle ve pazarlama teknikleriyle sunulduğundan dolayı bizleri acıktırmaktadır. Hatta hemen hemen bütün yemek reklamlarında sarı, kırmızı ve turuncu tonlarını görmemiz tesadüf değil. Bu renkler psikolojik olarak açlık hissettirdiğinden sipariş verme isteği uyandırıyor. Ayrıca eskiye oranla daha fazla reklama maruz kaldığımız için etkilenmemek elde değil.

Günde 2 milyondan fazla yemek siparişi veriliyor!

Özellikle oldukça ünlü olan Masterchef yarışması gibi çok fazla izlenen yemek programlarında yapılan veya tanıtılan yemeklerden dolayı sipariş oranları artıyor. Öyle ki ülkemizde günde 2 milyondan fazla yemek siparişi veriliyor. Tabi bu duruma online yemek siparişinin kolaylık sunmasını da katarsak sonuçlar pek de şaşırtıcı değil.

Yapılan araştırmalar yemek siparişi sitelerinin gençlerden 50'li yaşlara kadar çıktığı yönünde. Yaş gruplarının giderek yükselmesindeki sebep ise çoğunlukla yemek reklamları. Tüm bunların sonucunda ise ev yemeklerine olan ilgi azaldığından çoğunlukla fast food ilgi görüyor. Böylece alışkın olduğumuz yemek kültürü hızla farklılaşıyor.