Rus mutfağını tanıyalım! Birbirinden farklı ve güzel Rus yemekleri

Rus yemekleri
Rus yemekleri

Lokmacığınız bugün renkli Rus mutfağına konuk oluyor. Farklı kültürlerin yemeklerini merak edenler ve öğrenmek isteyenler buraya! Zaman zaman yazdığımız ülke yemekleri bloglarına bir yenisi daha eklendi. Rusya'nın en meşhur yemekleri nelerdir? Hep birlikte öğrenelim!

Pirojki

Rusça "küçük turta" anlamına gelen patates ve etle doldurulan küçük puf böreğidir. Aynı bizim kıymalı poğaçamıza benzer bir görüntüsü var ancak pirojki zaman zaman kızartılara da yapılır. Ukrayna ve Polonya'da da oldukça yaygındır.

Medovik pasta

Zahmetli mi zahmetli bu pastanın her katının arasında bal bulunuyor. Her katı fırında ayrı bir şekilde pişirilen medovik, bittiği zaman "bunca zahmete değdi" dedirtecek türden bir pasta!

Tavuk Kievski

Dövülerek soğuk tereyağının etrafına sarılan ve daha sonra yumurta ve ekmek kırıntılarıyla kaplanan, kızartılmış veya fırında pişirilmiş tavuk filetolarından yapılan bir yemektir. Bu yemeğin kökeni tartışmalı ancak eski Sovyet ülkelerinde oldukça popüler.

Pelmeni

Her ülkenin bir mantısı var Rusların da pelmenisi! Tıpkı bizim mantımız gibi mayasız bir hamurun arasında kıyma eklenerek yapılan pelmeni Türk damak tadına da oldukça uygun!

Sırniki

Rusya'da "tvorozhniki" olarak da bilinen sırniki Ruslara özgü bir lor peyniri ile yapılıyor bu sayede çok yumuşak oluyor. Puf puf kabaran bu hamuru kahvaltılarda sıkça tüketiyorlar.