Saçlarınız hep sağlıklı olsun! İşte Lokmacığınızdan saça iyi gelen formüller

Saçlar için kürler
Saçlar için kürler

Zaman zaman saçlarımız parlaklığını kaybeder. Bunun sebebi güneş ışınlarına fazla maruz kalması, havanın kuru ve sıcak olması ya da kullandığımız şampuanlar olabilir. Burada da imdadınıza Lokmacığınız koşuyor. İşte saçlara sağlık, nem ve parlaklık kazandıran birbirinden güzel tarifler!

Isırgan otunun mucizesi

Saçlarınız eski sağlığını kaybettiyse, kepeklendirse, matlaştıysa ve bir dizi işlemden geçtiyse bu tarifi şiddetle tavsiye ediyoruz. İçeriğinde formik asit barındıran ısırgan otu saçlara inanılmaz iyi geliyor. Bunun için;

1 tatlı kaşığı ısırgan otunu kaynayan suda 4 dakika haşlayıp süzün. Biraz ılımasını bekleyin ve temiz saçınıza dökün. Yarım saat bu şekilde bekletin. Ardından saçınızı durulayın.

Güzel kokulu lavanta

Lavanta harika bir mikrop kırıcı. Aynı zamanda sakinleştiren bir etkisi de var. Ara ara yaşadığımız saç dökülmelerine de birebir! Bunun için;

1 tatlı kaşığı lavantayı 750ml kaynamış suya ekleyin. 6-7 dakika demleyin ve ardından süzün. Temiz saçınıza dökün ve yarım saat etki ettirin. Ardından sadece su ile durulayın.

Nanenin gücü

Saç dökülmesi ve saç incelmesine iyi gelen şey tam olarak taze nane! Kahvaltıda, öğle yemeğinde ve akşam yemeğinde 5-6 yaprak taze nane tüketimi saç dökülmesine iyi gelir, saçları uzatır ve incelmiş saçları kalınlaştırır. Bunu 1 ay yaparken aynı zamanda testere dişli aslan pençesi bitkisini de günde iki defa tüketmek gerekiyor. Peki bu çay nasıl hazırlanıyor?

150 ml suda 5-6 dakika çok kısık ateşte kaynatın. Süzün ve ılıyınca için.

Çörek otu

Bu biraz uzun vadeli bir kür. Ancak denendi ve onaylandı! Neye iyi geldiğini de hemen söylüyoruz! SAÇ BEYAZLAMASINA! Evet bu tarifle saçlarınızın beyazlamasını geciktirebilirsiniz.

6 ay boyunca her sabah kahvaltı öncesi 1 tatlı kaşığı çörek otunu 1 kase yoğurda karıştırın ve bunu gün içerisinde tüketin. YALNIZ DİKKAT! Çörek otunu mutlaka havanda dövmeli ya da baharat öğütücüde öğütmelisiniz.

Kaynak: Prof. Dr. Adnan İbrahim Saraçoğlu