Sağlıklı sandığımız zararlı gıdalar!

​Sağlıklı sandığımız zararlı gıdalar!
​Sağlıklı sandığımız zararlı gıdalar!

Sağlıklı beslenmek isterken aslında zararlı gıdalara yöneldiğinizi hiç düşündünüz mü? Sağlıklı diye bildiğimiz birçok yiyecek bilinenin aksine zararlı olabiliyor. "Peki sağlıklı sandığımız zararlı gıdalar hangileri?" diye soruyorsanız sizin için hazırladığımız bu yazıyı okumanızı öneririz.

Sağlıklı diye tercih ettiğimiz yiyecekler ya sağlığımızı tehlikeye atıyorsa? Maalesef sağlıklı diye bildiğimiz birçok yiyecek aslında göründüğünden çok farklı. Gelin bu yiyecekler neymiş birlikte bakalım.

Granola

Sağlıklı beslenmeye özen gösteren insanların tercih ettiği granola, gözümüze sağlıklı gözükse de aslında öyle değil. Nasıl mı? Açıklayalım: Kurutulmuş meyvelerle yapıldığı zaman yüksek miktarda şeker içeren granola, bu sebeple sanıldığının aksine zararlı olabiliyor. Ayrıca dışarıda yediğimiz zaman içerisine eklenen balın da gerçek bal olmadığını hesaba katarsak aslında bu tip granolalar sağlıklı değil. İçeriğine bakın ve temizse güzelce tüketin!

Fıstık ezmesi

Sağlıklı olduğunu düşündüğümüz fıstık ezmesi de maalesef zararlı gıdalar arasında yer alıyor. Bunun sebebi ise içerisinde birçok trans yağ, şeker ve başka bitkisel yağların konulması. "Ben fıstık ezmesini seviyorum Lokmacığım almayıp ne yapalım?" derseniz evde gerçek fıstıktan daha lezzetli ve sağlıklı fıstık ezmesini kolayca yapabilirsiniz. Ya da içeriğine çok güvendiğiniz bir markayı tercih edebilirsiniz.

Konserve ürünler

Konserve meyve ve sebzeler hayatımıza pratiklik katsa da aslında sağlık açısından pek tavsiye edilmiyor. Bunun sebebi ise gıda üreticilerinin parlaklık ve renk için şurup eklemesi.

Meyveli yoğurt

"Ama Lokmacığım yoğurt çok sağlıklı!" dediğinizi duyar gibiyiz. Evet normalde yoğurt çok sağlıklı fakat bu bahsettiğimiz meyveli yoğurt. Meyveli yoğurt yapımında tadının tatlı olması için içine bol miktarda şeker ekleniyor. Tabi sadece bununla bitmiyor bir de meyve aroması ekleniyor. Hal böyle olunca da yediğimiz meyve yoğurtları yarardan çok zarar veriyor. İlla meyveli yoğurt yemek isterseniz ev yapımı yaptığınız yoğurdun içerisine kendiniz meyvelerinizi ekleyebilirsiniz.

Mısır gevreği

Reklamlarda diyet yapanların sıkça tükettiği kahvaltılıklardan olan mısır gevreği, işlenmiş gıda olduğu için uzmanlar tarafından önerilmiyor. İçerisinde fazla şeker barındırdıkları için kan şekeri dengesini bozan mısır gevrekleri, özellikle sabah kahvaltısı için gerçekten sağlıksız bir tercih.

Soya sütü

Sağlıklı olduğu söylenen ve diyet listelerine eklenen soya sütü, aslında oldukça zararlı. Erkeklerde kadınlık hormonlarını artıran soya sütünü biz tüketmenizi çok da önermiyoruz. GDO kısmına hiç girmiyoruz bile!

Üçgen peynir

Simidin yanında çok güzel bir eşlikçi olan üçgen peynir, aslında oldukça yağlı. Bunun sebebi ise birçok farklı peynir çeşidinin birleşimi sonucunda yapılması. Yağlı olduğu için kilo alımında büyük rol oynuyor.

Kuru meyve

Paketli aldığımız kuru meyvelerin çoğunda şeker ilavesi olduğundan dolayı sağlıksız yiyecekler içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple bilindik bir yerden veya tamamen kendi kuruttuğunuz doğal meyve kurularını tüketmenizi öneriyoruz.

Dondurulmuş gıdalar

Yaşamımızda kolaylık olsun diye satın aldığımız dondurulmuş gıdalar, aslında sağlık açısından zararlı. Bunun sebebi ise uzun süre dondurulmuş şekilde saklanan gıdaların besin değerlerini kaybetmesi.