Sakız çiğneyerek zayıflamak mümkün mü?

Sakız çiğneyerek zayıflamak mümkün mü?
Sakız çiğneyerek zayıflamak mümkün mü?

Sarımsaklı yemekler yediğimizde imdadımıza koşan sakız, sadece ağız kokusu için değil aynı zamanda ağız sağlığı içinde faydalı. Ancak bazı insanlar sakızı sadece ağız sağlığı için değil aynı zamanda stres azaltmak için de kullanıyor. Tabi halk arasında ise sakızın başka bir marifeti daha var o da zayıflatma etkisi. Peki bu etki gerçek mi? Hadi gelin bakalım!

Bazen stres azaltmak için, bazen ağız kokusunu gidermek için çiğnediğimiz sakız, ağız sağlığı içinde doktorlar tarafından öneriliyor. Tabi daha birçok farklı sebepten dolayı kullanılan sakız, bazılarına göre açlığı bastırarak zayıflamada etkili oluyor. Peki bu durum gerçekten mümkün mü? Sakız çiğneyerek zayıflayabilir miyiz?

Yapılan bir araştırmada sakız çiğnemenin açlık hissini bastırdığı görülmüş. Hatta yüksek karbonhidratlı atıştırmalık tüketimini de azalttığı tespit edilen sakız, bu noktadan bakıldığında zayıflamaya yardımcı olabilir. Ancak burada önemli olan çiğnediğiniz sakızın şekersiz olması. Çünkü şekerli sakızlar, kaloriye sahip olduğu gibi içerisinde aspartam da barındırıyor. Bu durum hem ağız sağlığını hem de vücut sağlığını etkiliyor. Yine de sadece sakız tek başına kalori yakmaya veya zayıflamaya etki etmiyor bu sebeple zayıflamak için değil sadece ağız sağlığınız için tercih etmeniz gerekiyor.