İç ısıtan salebin 5 faydası!

İç ısıtan salebin 5 faydası!
İç ısıtan salebin 5 faydası!

Kış aylarında çay ve kahveden sonra en çok tercih ettiğimiz içecek hiç kuşkusuz salep. Aslında bir orkide türünden elde edilen salep, doğada az bulunduğundan dolayı da oldukça pahalı. Hoş kokusu ve aromasıyla soğuk havalarımızı sıcacık yapan bu içeceğin ise faydaları saymakla bitmiyor. Hadi gelin faydalarına bir bakalım.

Kan şekerini dengeler

Kan şekerinin yavaş yükselmesini ve buna bağlı olarak da yavaş düşmesini sağlayan salep, gün boyu şekerin dengede olmasını sağlıyor. Ayrıca üzerine aroma için attığımız tarçın ise bu konuda büyük yardımcı oluyor.

Tok tutar

Salebin içerisinde yer alan glukomannan süt ile birleştiği zaman şişiyor. Bundan dolayı salep içildikten sonra uzun saatler tok tutabiliyor.

Kalbi korur

Kalp damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu özelliği bulunan salep, kolestrol düzeyini dengede tutuyor.

Vücut sıcaklığını dengeler

Sık sık üşürüm diyenlerdenseniz o zaman sizin içmeniz gereken içecek salep. Vücut sıcaklığını dengede tutabilme özelliğine sahip olduğundan dolayı gün boyu neredeyse hiç üşümemenizi sağlayacak olan bu içecek, hasta olduğunuzda terlemenize bile yardımcı olacaktır.

Boğazı yumuşatır

Hastayken sürekli bitki çayı ve ilaç içmekten sıkıldıysanız salep tercih edebilirsiniz. Musilaj bileşeninden dolayı boğazınızı yumuşatacak olan salep, üst solunum yolu hastalıklarını da kolayca atlatabilmenize yardımcı olacaktır.

Faydalarını okuduktan sonra 'Canımız salep çekti Lokmacığım yok mu tarifi?' diyenler için tam kıvamında salep tarifi.