Sandığınızdan daha fazla şeker içeren bu gıdalara dikkat edin!

Fazladan şeker içeren gıdalar
Fazladan şeker içeren gıdalar

Gün içerisinde tükettiğimiz ve son derece normal karşıladığımız bazı gıdalar aslında hiç de normal ve masum değiller! Bazı sabahlar işe veya okula geç kalma korkusuyla kahvaltıyı mısır gevreği ile geçiştirebiliyoruz. İşte bu tip yiyeceklerin ve içeceklerin sağlığımıza verdiği zararları bugün sizlere açıklıyoruz!

Mısır gevreği

Mısır gevreklerinin hormon bozucu etkileri olduğu ne yazık ki bir gerçek. Mısır, buğday ve pirinçten üretilen bu kahvaltılık gevreklerde kanserojen bir tarım ilacı olan glifosat kalıntısı bulundu. Yani ekmek arası peynir yemek mısır gevreğinden çok daha sağlıklı diyebiliriz!

Konserve yemekler

Zaman zaman alınan bu yemeklerin içerisinde

clostridiumbotulinum olarak adlandırılan zararlı bir bakteri türü bulunuyor. Bu bakteriler ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Tüm bunların yanında konserve yemekler de içlerinde ciddi miktarda şeker barındırıyorlar. Uzak durmakta fayda var!

Barbekü sos

Yalnızca iki yemek kaşığı barbekü sosun içerisinde 310 miligram sodyum olduğunu söylesek? Aşırı miktarda şeker ve sodyum içeren barbekü sos uzun vadede insülin direncinde ciddi sıkıntılara sebep olabilir. Dikkatli tüketmekte fayda var.

Granül kahve

Hem ciddi kimyasallar hem de ciddi miktarlarda şeker içeren bu kahveler kanser riskini artırıyor! Sindirim sistemine verdiği zararların yanında sinir sistemine de zarar veriyor. Kahvenin suyun içinde eriyebilmesi için bir dizi işlemden geçmesi gerekiyor bu da aslında oldukça faydalı olan kahvenin birden bire çok zararlı bir hale gelmesi demek oluyor!

Hazır çorba

Hazır çorbalar aşırı derecede şeker içermelerinin yanında bir de bağımlılık yapan bazı maddeler içeriyor. Bunların başında monosodyum glutamat var. Bu kimyasal maddeyi sürekli vücuda almak gerçek yemeklerden lezzet alamamanıza sebep olacaktır ve insülin direncinizde ciddi hasarlara yol açacaktır.