Sararan kıyafetler bembeyaz olacak!

​Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır?
​Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır?

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye bunaltmaya başladığı bu günlerde eli sürekli beyaz veya açık renkli kıyafetlere giden herkes burada mı? Toplanın! Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sararan kıyafetleri beyazlatma operasyonu başlıyor... Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır? Sararan kıyafetler nasıl yıkanır? Sararan kıyafetleri beyazlatmak için ne kullanılır? Sorularının cevapları Lokmacığınızda!

İÇİNDEKİLER

Limon suyu

Mutfaklarımızda sıklıkla kullanıldığımız limonun sararan çamaşırlarımızı beyazlatma operasyonumuzda da kullanabileceğimizi biliyor muydunuz? 2 litre suyu kaynatabileceğiniz bir kaba alın ve üzerine 1 yemek kaşığı sofra tuzu ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Bu suyun üzerine 2 yemek kaşığı çamaşır deterjanı ekleyin ve sararan çamaşırlarınızı 2 saat kadar bu suyun içerisinde bekletin. Daha sonra çamaşır makinenizin beyaz renkli çamaşırları yıkama programında yıkayın.

Karbonat

En sevdiği beyaz tişörtünün koltuk altındaki sarı lekeleri görüp de hüzünlenen herkesin imdadına koşmaya geldik... Bölgesel lekeleri çıkarmak büyük lekeleri çıkarmaktan çok daha kolay olduğundan sarı lekelerin üzerine karbonatı serpiştirin, limonla ovalayarak çitileyin. Daha sonra makinenizin beyaz programında çalıştırın ve yıkayın.

Oksijenli su

Beyaz ipek gömlekler, beyaz saten gömlekler, beyaz keten gömlekler ve niceleri... Karbonatın asidik etkisini kaldıramayacak tüm hassas kıyafetlerimizdeki sarı lekeleri gidermek için oksijenli su yardımımıza koşuyor. 1 bardak oksijenli su ile 1 bardak çamaşır deterjanını karıştırın ve sarı lekelerin üzerine dökerek çitileyin. Daha sonra bu eşyalarınızı çamaşır makinenizin hassas programında yıkayın.

Beyaz sirke

Doğal temizliğin olmazsa olmazlarından biri olan beyaz sirkeyi ev temizliğinin her alanında kullanabileceğimiz gibi sararan kıyafetlerimizin lekelerini açmak için de kullanabileceğimizi söylesek? Sarı lekelerin üzerine tuz dökün ve üzerine beyaz sirke ekleyin. Daha sonra çamaşır makinenizin beyazlar için olan programında yıkayın.

Amonyak

'Lokmacım bunların hepsini denedik ama bizim sarı lekeler çok inatçı' diyenler için son çare amonyak olabilir... Bir kapta oksijenli su ve amonyağı eşit miktarda karıştırın. Lekeli çamaşırlarınızın üzerine dökün. Ve makinenizin beyazlar için olan programında yıkayın.

Aspirin

Son kozumuza ise epey şaşırabilirsiniz... Lekeli çamaşırlarınızı geniş bir kaba alın ve üzerlerine 7-8 adet aspirin ezdikten sonra sıcak su ekleyin. 2-3 saat kadar bu suyun içerisinde beklettiğiniz çamaşırlarınızı makinenizin beyazlar özel programında yıkayın.