Sarımsak kokusunu götüren 7 gıda!

​Sarımsak kokusunu götüren 7 gıda!
​Sarımsak kokusunu götüren 7 gıda!

Lezzetli yemeğin peşine düşenler bilir ki lezzetli yemeğin sırrı sarımsaktan geçer. Girdiği her tarife yakışan ve yemeği bambaşka bir noktaya taşıyan sarımsak doğal antibiyotik olduğu için de mutlaka tüketmemiz gereken gıdalar arasında. Ancak öve öve bitiremediğimiz sarımsağın bir kusuru var ki oda kokusu. Bu sebeple birçoğumuz sevse de sırf kokusu yüzünden sarımsaktan uzak duruyor. Ancak vereceğimiz liste sayesinde artık sarımsak yemek kabus olmanın önüne geçiyor.

Süt

Sarımsak kokusunu gidermenin en bilinen ve en etkili yöntemlerinden biri süt içmek. Sütün içerisinde yer alan su ve yağ oranı nefesi yenilediği için sarımsak kokusunu gideriyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta süt içerken birden değil yavaş ve yudum yudum içilmeli.

Elma

Sarımsak kokusunu gidermek için tüketilen gıdalar arasında belki de ilk defa adını duyduğunuz elma, içerisinde az miktarda rosmanirik asit barındırıyor. İşte bu asit türü sarımsakta yer alan sülfüre tutarak kokuyu ortadan kaldırıyor.

Limon

Sarımsak yediniz ve ağzınızda yer alan o kokunun gitmesini istiyorsanız o zaman mutlaka limon tüketmelisiniz. Bir dilim limon veya limon suyu tükettiğiniz zaman onun asidik yapısı ağızınızdaki kokuyu nötrleyecektir.

Nane

Hangi koku olursa olsun ağzımızı ferahlatmak ve nefesimizi tazelemek içi tükettiğimiz nane, sarımsak kokusuna karşı da en güçlü müttefiklerimiz arasında. Nanenin içerisinde yoğun miktarda yer alan rosmarinik asit, sarımsak kokusundan geriye iz bırakmıyor.

Marul

Tıpkı nane ve elmada yer aldığı gibi marulda da rosmanirik asit bulunuyor. Bu sebeple sarımsak kokusunun önüne geçmek istediğinizde bir kase marul salatası hem lezzetli hem de kurtarıcı bir seçenek olacaktır.

Maydanoz

En az nane kadar ferahlatan bir başka sebze ise maydanoz. İçerisinde yer alan klorofil pigmenti sayesinde ağızda yer alan sarımsak kokusunu gideren maydanozu taze halde çiğnemelisiniz.

Ispanak

Ağızda yer alan sarımsak kokusunu gidermede etkili yöntemler listemizin son sırasında ıspanak yer alıyor. Tıpkı maydanozda olduğu gibi ıspanakta da bulunan klorofil, sarımsak kokusunu ortadan kaldırıyor.