Sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmek zehir saçıyor!

​Sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmek zehir saçıyor!
​Sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmek zehir saçıyor!

Günümüzde kullanılan tarım ilaçları maalesef sağlığımızı etkilemekte. Bu sebeple birçok insan sebzelerde bulunan kimyasal tarım ilaçlarının etkisini yok etmek için sirkeli suda bekletme işlemini yapıyor. Ancak uzmanlar, bu işlemin sebze ve meyvelerde daha fazla zehri ortaya çıkardığına dikkat çekiyor.

Hemen hemen hepimiz sebze ve meyvelerin daha temiz olması için sirkeli suda bekletiyoruz. Ancak yaptığımız bu davranış oldukça yanlış! Sebze ve meyveler yetişirken kullanılan kimyasal ilaçların sirkeli suda daha fazla ortaya çıktığı kesinleşti. Gelin daha ayrıntılı bakalım.

Sebze ve meyveleri haşerelere karşı korumak için kullanılan kimyasal ilaçlar, içerisinde sağlığımızı etkileyen pestisit maddesini barındırıyor. Uzmanlara göre pestisit, dolaşım sistemi, böbrek, sindirim sistemi ve karaciğer gibi vücudumuzun birçok bölgesinde olumsuz sonuçlar doğurmakta. Bu sebeple sebze ve meyvelerin iyi yıkanması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, sirkeli su kullanımının yanlış olduğunu söylüyor.

Sebze ve meyvelerin içerisinde yer alan pestisitler, sirkeli suyla buluştuğunda %90 daha dayanıklı ve zararlı oluyor. Bu sebeple yediğimiz sebze ve meyveler, faydadan çok zarar veriyor.

Doğru yöntem karbonatlı su

Sebze ve meyveleri daha hijyenik ve zararsız hale getirmek istiyorsanız eğer doğru yıkama yöntemi karbonat. Karbonatlı suyun içerisinde beklettiğiniz sebze ve meyveler, ilaçların çoğundan arınmakta. Sebze ve meyvelerin ilaçtan arınması için kullanmanız gereken karbonat miktarı ise litre başına 2 tatlı kaşığı. Yarım saat karbonatlı suda beklettiğiniz meyve ve sebzeleri tercihe göre yine sirkeli suda bekletebilir ardından iyice yıkayabilirsiniz.