Şekle göre çikolatanın tadı değişiyor!

Şekle göre çikolatanın tadı değişiyor!
Şekle göre çikolatanın tadı değişiyor!

Bu zamana kadar kahvenin fincandan fincana tadının değiştiğini, ya da yemeğin tabağa göre daha lezzetli olduğunu anlattık durduk. Şimdi ise çikolatayı ele alıyoruz. Çikolatanın şekline göre tadında bir değişiklik olduğunu fark ettiniz mi? Etmediyseniz bile bu anlatacaklarımızdan sonra fark edeceksiniz. Hadi hemen konuya girelim.

İngiltere'de ünlü bir çikolatanın şeklinde oluşan değişimle beraber tadının da değiştiğini fark eden çikolata tutkunları bu duruma neyin sebep olduğu merak etti. Değişiklik o kadar fark edilir boyuttaydı ki markaya binlerce mail bile gitti. Marka yaptığı açıklamada şekil dışında tarifin hiçbir noktasında değişiklik olmadığını söylese de bu çikolata tutkunları için inandırıcı gelmedi. Bu sebeple günlerce tartışılan bu konuya açıklık getiren uzmanlar, çikolatanın şekli değiştikçe tadının da değiştiğine vurgu yaptı.

Çikolatanın şekli, ağızda erime hızını ve buna bağlı olarak da tat ve koku duyuları üzerindeki etkisi %100 etkileniyor. Bu sebeple bizlere en lezzetli gelen çikolatalar yuvarlak olanları. Çünkü ağızda erime hızından dolayı kakao yağı çabuk ortaya çıkıyor ve bu nedenle çikolatanın lezzeti daha fazla alınıyor.