Semizotu yemeniz için 5 neden!

​Semizotu yemeniz için 5 neden!
​Semizotu yemeniz için 5 neden!

%93 oranında su içeren semizotu, dünyanın birçok yerinde kolayca bulunabilen sebzeler arasında yer alıyor. Ülkemizde birçok yörede pirpirim olarak da adlandırılan semizotu, düşük kalorili ve yüksek lifli olduğundan dolayı diyet menülerinin de vazgeçilmezleri arasında. Doğada kendiliğinden de oluşan semizotunun yüksek antioksidan, vitamin ve mineral değeri sayesinde vücudumuz için çok faydalı. İşte semizotunu sofranızdan eksik etmemeniz için sebepler.

Bağışıklık güçlendiriyor

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık güçlendiren semizotu, bakterilere karşı vücudunuzun daha dirençli olmasına yardımcı oluyor. O yüzden özellikle mevsim geçişlerine karşı korunmak için semizotunu bol bol tüketmeye özen gösterin.

Kemikleri güçlendiriyor

İçerisinde yer alan kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik sağlığına iyi gelen semizotu, özellikle büyüme çağında bulunan çocukların gelişimi açısından çok faydalı. Sadece büyüme çağında bulunan çocukların değil aynı zamanda kemik erimesi gibi problemlerle karşılaşan yetişkinlerin de kemik sağlığı için çok faydalı.

Kansere karşı kalkan

Yüksek antioksidan ve antiinflamatuar özelliği sayesinde kansere karşı etkili olan semizotu, vücut direncini artırarak hastalıkla daha kolay mücadele etmeye yardımcı oluyor. Ayrıca yapılan araştırmalar semizotunun tümör büyümesine engel olduğunu söylüyor.

Göz problemlerini engelliyor

İçerisinde yer alan A vitamini sayesinde göz sağlığına da fayda sağlayan pirpirim, görme yetisinin iyileşmesini sağlıyor. Düzenli tüketilen semizotu, gözlerin korunmasına yardımcı oluyor.

Sindirimi düzenliyor

Yüksek lif miktarına sahip olduğundan dolayı kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçen semizotu, diyet yapanların da tercih ettiği sebzelerden biri.