Sigara bırakmaya yardımcı olan gıdalar!

​Sigara bırakmaya yardımcı olan gıdalar!
​Sigara bırakmaya yardımcı olan gıdalar!

Sigarayı bırakmak, hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlayıcı bir süreç. Ancak doğru besinleri tüketerek vücudunuzu ve zihninizi destekleyebilir ve kolayca sigaradan kurtarabilirsiniz. İşte sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak o besinler...

Portakal

Portakal içerisinde yüksek antioksidan ve C vitamini barındırdığından dolayı sigarayı bırakmanıza yardımcı olur. Ayrıca sadece portakal değil aynı zamanda mandalina ve greyfurt gibi turunçgillerde sigaraya olan ihtiyacınızı azaltacaktır.

Muz

Sigaraya olan bağımlılığınızı azaltacak en etkili gıdalar arasında yer alan muz, B vitamini ve potasyum içeriği sayesinde kısa sürede bu süreçte yardımcı oluyor.

Süt ürünleri

Sigara bırakma sürecinde hemen hemen herkeste ekstra sinir ve stres oluşuyor. Bu sebeple süt ürünleri vücutta yer alan stresi azaltarak bu süreci daha da kolay atlatmanıza yardımcı oluyor.

Yulaf

Kandaki nikotin seviyesini düşürdüğünden dolayı sigarayı bırakmayı düşünenlerin kesinlikte tüketmesi gereken gıda yulaf. Ayrıca sadece nikotin seviyesini düşürmekle kalmıyor aynı zamanda nikotin bağımlılığını da azaltıyor.

Domates

İçerisinde yer alan likopin sayesinde antioksidan etki sunan domates, sigarayı bırakmada ve sigaradan sonra kanı temizlemede etkili oluyor.