Şimdi kırmızı erik zamanı: Birbirinden nefis kırmızı erikli tarifler

Kırmızı erikli galette
Kırmızı erikli galette

Yaz sonunda tezgahlarda kendini göstermeye başlayan kırmızı erik güz boyunca en sevdiğimiz meyvelerden biri olarak sıkça tükettiğimiz meyve çeşitleri arasında. Yaza veda etmemizle beraber yeşil eriğe de veda edip, sahneyi kırmızı eriğe bıraktığımız bu günlerde birbirinden nefis kırmızı erikli tarifler başlığı altında kırmızı eriğin başrolde olduğu tariflerle gerçek bir lezzet şöleninde siz de yerinizi ayırtmaya ne dersiniz?

Kırmızı erik severlerin dört gözle beklediği sonbahar nihayet geldi! Ve kırmızı erik tüm tezgahlarda endamını göstermeye başladı. Her ne kadar tek başına tüketmeyi de oldukça sevsek de tatlı tarifleri, kurabiye tarifleri, tart tarifleri derken birçok farklı tarifte kullanmalara doyamadığımız kırmızı erik bizim için de Eylül ayının olmazsa olmazı.

Birbirinden nefis kırmızı erikli tarifler serimizde deneyip, onayladığımız tüm tarifler arasında kendi damak tadınıza en uygun olanı seçip mutfağın yolunu tutmadan önce pazarın, marketin yolunu tutup kırmızı eriklerinizi almayı unutmayın!

Erikli irmik tatlısı tarifi

Kırmızı eriğin en çok yakıştığı tariflerden biri bizim için şüphesiz; sütlü tatlılar. Sütlü tatlılar ve meyvelerin büyüleyici uyumunda kendini kaybetmek isteyenler için ideal mi ideal bu tarifimiz mutlaka denemeye değer o tarifler arasında!

Erikli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Erik kavurma nasıl yapılır?

Kırmızı erikli tarifler ararken farklı tariflere rastladığında çok ama çok mutlu olan herkese güzel bir haberimiz var! Tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek 'Erik Kavurma' tarifimiz ile aranan o farklı tatlı tarifi burada!

Erik kavurma tarifi

Erikli tam buğday unlu tart tarifi

Sağlıklı tarifler arayışında olanlar, beyaz unu hayatından çıkarmaya çalışanlar buraya! Aranan kan bulundu. Erikli tam buğday unlu tart tarifi ile ezberleri bozduracak o tatlı tarifimizle biz geldik.

Erikli tam buğday unlu tart nasıl yapılır?

Erikli crumble tarifi

İngiliz mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan crumble tarifine dersiniz? Üstelik Lokma farkıyla ve kırmızı eriğin büyüleyici lezzetiyle. Erikli crumble tarifini kaydedip, kendinizi şımartmak istediğiniz an kollarına koşmayı ihmal etmeyin!

Erikli crumble nasıl yapılır?

Erikli tatlı poğaça tarifi

Mutfağa dair itiraf etmemiz gereken şeyler yok değil! Poğaça tuzlu olur, kurabiye tatlı olur algısı gibi... Lakin bu klişeler artık hangimizin umurunda ki? Lokma'da farklı tatların peşinden gitmeye olan tutkumuzu bilmeyen var mı? Biz pek zannetmiyoruz. İşte bu gibi durumlarda yapılacak şey belli; mutfağın yolunu tutup erikli tatlı poğaça hamurumuzu tutmak.

Erikli tatlı poğaça nasıl yapılır?

Anjelik erikli kek nasıl yapılır?

Bazen de klasiklere saygı duruşu demek de fayda var gibi! Tavşan kanı demlenmiş sıcacık bir çayın yanında çay keyiflerinize eşlik edecek mis kokulu bir keke ne dersiniz? Bizce kırmızı erikli tarifler serisinin en klasik ama en leziz tariflerinden biri olan anjelik erikli kek tarifimize mutlaka bir şans verilmeli!

Anjelik erikli kek tarifi

Fırında kıtırlı erik tarifi

Tatlı krizi aniden bastırdığında 10 dakikada hazırlanabilecek enfes bir tarifle ezberleri bozdurmaya geldik... Pazartesi başlanan diyetleri bozdurmayacak, düşük kalorili enfes bir tatlı tarifi olan fırında kıtırlı erik tarifimizi mutlaka deneyin.

Fırında kıtırlı erik nasıl yapılır?

Anjelik erikli rulo nasıl yapılır?

Büyüleyici bir lezzet şölenine hazır mısınız? Anjelik erikli rulo tarifimiz söz konusu olduğunda maalesef pek de tevazu sahibi olamayacağız... Her bir lokmasında büyüleceğiniz bu tarifimizden sonra tüm tatlı tarifleri ile aranıza mesafe girebilir!

Anjelik erikli rulo tarifi

Erikli kup nasıl yapılır?

Meyve püresi ve muhallebi buluştu ortaya nefis mi nefis bir tatlı tarifi çıktı! Sütlü tatlılarla arası iyi olanların iştahını kabartacak bu nefis tarifle kırmızı erikli tarifler serimizin favorilerinden birini daha sizlerle paylaşmış olalım.

Erikli kup tarifi

Erik marmelatı tarifi

Reçel tarifleri, marmelat tarifleri söz konusu olduğunda Lokmacığınız sizlere tüm uzmanlık alanlarında olduğu gibi bu alanda da tüm bildiklerini aktarmaya hazır! İşte tüm bildiklerimizi tek bir potada erittiğimiz bu enfes erik marmelatı tarifimiz de bizim için bunlardan biri.

Erik marmelatı nasıl yapılır?