Sinyatür teorisine göre benzediği organa faydalı olan gıdalar

​Sinyatür teorisine göre benzediği organa faydalı olan gıdalar
​Sinyatür teorisine göre benzediği organa faydalı olan gıdalar

Eski bir tıp teorisi olan sinyatür teorisi, bitkilerin bazı organlara benzediğini ve buna bağlı olarak o organa fayda sağladığını savunuyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, bu teoriye göre hangi besinin hangi organa iyi geldiğini açıklıyor. İşte benzediği organa iyi gelen gıdalar.

Zencefil - mide

Mideye benzemesiyle dikkat çeken zencefilin mideye iyi geldiği düşünülüyor. Geleneksel Doğu tıbbında sıkça kullanılan zencefil, mide bulantısı sorunlarını çözmek için etkili bir besin.

Mantar - kulak

Mantarı ortadan ikiye böldüğünüzde tıpkı kulağa benzediğini fark edeceksiniz. Bu sebeple sinyatür teorisi mantarın kulak sağlığına iyi geldiğini savunuyor. Öyle ki yapılan araştırmalar da bu teoriyi destekler nitelikte. Yüksek D vitamini içeren mantar duyma kaybını engelliyor.

Ceviz - beyin

Hemen hemen hepimizin bildiği bir gerçek var o da cevizin beyin sağlığımıza olan faydası. Peki bu faydanın benzerlikle bir alakası olabilir mi? Sinyatür teorisine göre bu benzerlik oldukça etkili. İçerisinde yer alan omega-3, E vitamini ve folik asit beynin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor.

Havuç - Göz

Havucu yuvarlak bir şekilde kestiğiniz zaman ortasında yer alan kısmın göz bebeğine benzediğini göreceksiniz. Bu benzerlik tabi ki boşa değil. Gözde bulunan retinaya iyi gelen havuç, gözün daha iyi görmesini sağlıyor.

Domates - kalp

Sinyatür teorisine göre domatesin içerisinde yer alan damarlı kısım kalbi anımsatıyor. İçerisinde yer alan likopen sayesinde kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteren domates, aynı zamanda içerdiği yüksek C vitamini barındırıyor.

Tatlı patates - pankreas

Kan basıncını düzenlemede etkili olan tatlı patates, pankreasın daha rahat çalışmasını sağlıyor. Ayrıca yapılan araştırmalar tatlı patatesin içerisinde yer alan B6 vitamininin pankreas kanserinin büyümesine engel oluyor.

Üzüm - akciğer

Akciğerde yer alan ve oksijeni kan dolaşımına aktarmada görevli olan alveoller üzüm salkımına benziyor. Bu sebeple akciğer için en faydalı yiyecekler arasında üzüm yer alıyor. Proantosiyanid olarak adlandırılan antioksidana da sahip olan üzüm, akciğer kanseri riskini azaltıyor.