Sivilcelere veda: Sivilceye iyi gelen besinler nelerdir?

Sivilceye iyi gelen besinler nelerdir?
Sivilceye iyi gelen besinler nelerdir?

Doğru beslenmenin ne denli önemli olduğunu bildiğimizden, bu yazımızda sivilce problemleriyle başı dertte olan ve pes etmeden savaşan okurlarımıza bir de içten gelen güzellik cephesinde savaş açmayı önererek ‘sivilcelere iyi gelen besinler nelerdir? sorusunu sizler için cevapladık…

Hayatının herhangi bir döneminde bu dertten muzdarip olmayan tek bir insan olduğuna inanmadığımızdan bu günlerde, bu soruna savaş açmış herkesin mücadelesine destek olmaya kararlıyız… Sivilceler, zaman zaman belirip kaybolsa da kimi zaman yüzlerimizi kendilerine mesken edip uzun vakitler bizlerle kalmak konusunda epey ısrarcı olabiliyorlar.

Böyle zamanlarda denemedik hiçbir yol bırakmayıp, hatta zaman zaman denenmemesi gereken şeylerden de medet umduğumuz ve cildimize daha da büyük hasarlar verdiğimiz sivilce problemlerimizin çözümünü genellikle lokal tedavi yöntemlerinde arayıp kremlere sığınsak da bir şeyi unutmamak gerekir ki gerek cildimiz gerek vücudumuz için her şeyden önemlisi ‘doğru beslenmek.’

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

A vitamini karaciğerimizi temizlemek konusunda en büyük yardımcılarımızdan biri. Karaciğerimiz temizlendiği takdirde cilt sorunlarımızdan büyük ölçüde kurtulabileceğimiz bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olduğundan ıspanak, brokoli, marul, lahana gibi sebzeleri beslenme rutinimize eklemek yapabileceğimiz en doğru şeylerden biri.

Balık

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık içeriğindeki omega-3 sayesinde cildimizi güzelleştirirken, bir diğer etken maddesi olan çinko sayesinde de sivilcelerle savaşarak sivilce problemimizle içeriden savaşmak konusunda en güçlü silahlarımızdan biri. Haftada bir balık tüketimine özen göstermek bu sebeple oldukça önemli.

Havuç

İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunduran tüm sebze meyvelerin cildimiz için eşsiz birer nimet olduğu konusunda anlaşalım. Cildimizin nem oranını düzenleyerek, sivilcelerle olan savaşında da en büyük destekçilerimizden biri olan havuç göz ve cilt sağlığımız için mutlaka düzenli olarak tüketmemiz gereken besinlerden biri.

Domates

Hemen hemen her yemeğin içerisinde kullandığımız, salatalarımızın olmazsa olmazı domates cilt problemleri söz konusu olduğunda sislerin arasından çıkıp gelen bir kahramandan farksız. İçeriğindeki A, C ve K vitaminleri sayesinde gözenekleri sıkılaştırarak sivilce problemlerini kökten halletmek konusunda oldukça başarılı olan domates beslenme rutinlerinin favorisi olmalı.

Bitter çikolata

Bu listede gördüğünüze en çok sevineceğiniz şey olacağına emin olduğumuz bitter çikolata o kadar güçlü bir antioksidan ki cildimizin kan akışını düzenleyerek, hücre yenilenmesine verdiği destekle sadece sivilce problemlerimizin değil tüm cilt sorunlarımızın ezeli düşmanı.

Nar

Ayıklaması olay, yemesi kolay… Her kışın gelişini tezgahlara nar çıkacak diye dört gözle beklesek de nar ayıklarken aynı heyecanı ve mutluluğu duymadığımız kesin. Lakin yüksek antioksidan içeriğiyle sivilce sorunlarımızla boğuşurken cildimizdeki genişlemiş damarların ve gözeneklerin görünümlerini sıkılaştırıp, azaltarak pürüzsüz bir cilde kavuşmamızı sağlayan nar için her şeye değer.

Yeşil çay

Hala siyah çayla vedalaşmadıysanız bu bizi ve cildinizi üzer… Siyah çayı çok ama çok seviyor olsak da yeşil çay mucizesini hayatımızın her alanında gözlemlemek için beslenme rutinimizde kendisine yer vermemiz en doğrusu. En zengin antioksidan kaynaklarından biri olan yeşil çay, sivilcenin doğadaki en büyük düşmanı.

Avokado

Cildimiz için bir mucize olan son besin ise; avokado. Kendisi ‘geç bulup, çabuk kaybetmek istemediklerimizden biri.’ C ve E vitamini açısından oldukça önemli bir meyve olan avokado, bizleri zengin omega-3 içeriğiyle de tüm cilt sorunlarımızla savaşarak hayalini kurduğumuz o pürüzsüz cilde kavuşturmaya kararlı.