Siyah çaya veda! 6 maddede beyaz çayın faydaları

Beyaz çayın faydaları
Beyaz çayın faydaları

Son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin yükselişe geçmesiyle birlikte çok daha sık tüketilmeye başlanan son zamanların en popüler çay çeşitlerinden biri. Tıpkı yeşil çay ve siyah çay gibi aynı bitkiden elde edilse de, özel işleme süreçleriyl benzersiz özellikler kazanan beyaz çayın faydalarını öğrenmek isteyen herkesi şöyle alalım. İşte karşınızda beyaz çayın faydaları!

İÇİNDEKİLER

Bilinen en iyi antioksidanlardan biridir

Beyaz çay, vücudu serbest radikallere karşı koruyan antioksidanlarla yüklüdür. Bu özelliği vücudun hücresel hasarını azaltmaya ve yaşlanma belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca beyaz çayın içerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı da koruyucu etkilere sahip olduğu düşünülmektedir.

Metabolizmayı hızlandırır

Beyaz çayın içeriğindeki bileşenler metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olurken bu durum kilo kontrolüne katkı sağlayabilir ve yağ yakımını artırabilir.

Kilo kontrolüne destek olur

Beyaz çayın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi, kilo kontrolüne destek olur. Ayrıca içerdiği kafein, enerji seviyelerini artırabilir ve egzersiz performansını geliştirebilir.

Kalp sağlığını destekler

Beyaz çay, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Bu da kalp sağlığını koruma açısından önemlidir.

Cilt sağlığına katkı sağlar

Antioksidanlar ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde beyaz çay cilt sağlığı için oldukça faydalı içeceklerden biridir. Beyaz çayın ciltteki iltihaplanmayı azalttığı ve cilt yaşlanmasını geciktirebileceği düşünülür.

Stresi azaltır

Beyaz çayda bulunan amino asitler, stresi azaltmaya ve rahatlamaya yardımcı olduğundan beyaz çay stres seviyesini azaltır ve psikolojik olarak rahatlatır.