Bu yöntemler sayesinde soğan gözlerinizi yaşartmayacak!

Bu yöntemler sayesinde soğan gözlerinizi yaşartmayacak!
Bu yöntemler sayesinde soğan gözlerinizi yaşartmayacak!

Mutfağa girdiğimizde mutlaka elimizin değdiği soğan, maalesef gözlerimizin sulanmasını sağlıyor. Hatta bu sebeple birçok kişi yemek yapmanın bir işkence olduğunu düşünüyor. Ancak Lokmacığınız öyle formüllerle geldi ki artık soğan doğramak işkence olmaktan çıkıyor. Hadi gelin soğan doğramayı daha kolay hale getirecek o formüllere bakalım.

Keskin bıçak tercih edin

Soğan doğrarken yapılan en büyük hatalardan biri bıçağın keskin olmaması. Keskin olmayan bıçak, soğanı ezeceğinden dolayı daha fazla enzim salgılanmasını sağlayarak gözlerin yaşarmasını etkiliyor.

Soğanı suda bekletin

Soğan doğrarken gözünüzün yanmamasını istiyorsanız soğanı suda bekletin. Kabuklarını soyup suda beklettiğiniz soğan gözünüzü yakmayacak ancak soğanın aromasını hafifletecektir.

Buzlukta bekletin

Soğanı kesmeden önce kabuğunu soyup 10-15 dakika buzdolabında bekletirseniz eğer doğrama esnasında gözlerimizi yaşartan enzimler azalacaktır. Buna bağlı olarak da soğan doğrarken gözünüz yaşarmayacaktır.

Ekmek yiyin

Birçok kişinin önerdiği yöntemler arasında yer alan ekmek yemek, soğan doğrarken gözlerin yaşarmasını önlüyor. "Nasıl olacak peki Lokmacığım?" Derseniz yöntem şu: Soğan doğrarken ağzınıza bir parça ekmek alın ve doğrama işlemi bitene kadar onu çiğneyin.

Sakız çiğnemek

Birçok kişinin bildiği yöntemler arasında yer alan sakız çiğnemek, soğanın göz yakmasına engel oluyor. Her ne kadar tiksindirici bir durum olsa da sakız çiğnerken ağızda salgılanan tükürük soğandan çıkan göz yaşartıcı buharı emerek gözlerin sulanmasına engel oluyor.

Ağızdan nefes alın

Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için yapabileceğiniz bir başka yöntem ise ağızdan nefes almak.