Eldeki soğan kokusunu giderecek 6 yöntem

​Eldeki soğan kokusunu giderecek 6 yöntem
​Eldeki soğan kokusunu giderecek 6 yöntem

Girdiği her yemeğe lezzet katan ancak elimize aldığımızda da bizleri hayattan soğutan soğan kokusu hemen hemen her gün yaşadığımız bir sorun. Ancak endişe etmeyin Lokmacığınız buna da el attı! Elinizden geçmek bilmeyen soğan kokularını hızlı bir şekilde yok edeceğiniz en pratik yöntemleri bir araya getirdik. İşte soğan kokusuyla mücadele yöntemleri...

Elinizi sirkede bekletin

Elinizde geçmek bilmeyen soğan kokusu için önerebileceğimiz ilk yöntem sirke. Ilık bir suyun içerisine ekleyeceğiniz birkaç damla sirkede elinizi 10 dakika bekletirseniz kokunun yok olduğunu göreceksiniz.

Elinizi kahve telvesiyle ovun

İçtiğiniz kahvenin telvesini çöpe atacaksınız çok pişman olursunuz bizden demesi. Elinizi yakmayacak kadar soğuyan kahve telvesini avcunuza alıp bir güzel elinizi ovarsanız soğan kokusundan kurtulmuş olacaksınız.

Elinizi metalle temas ettirin

Bu kulağa oldukça şaşırtıcı gelse de paslanmaz özelliği olan metaller soğan kokusunu yok etmede etkili bir yöntem. Elinizde bulunan soğan kokusundan kurtulmak için demir kaşık veya musluk gibi metal kısma elinizi sürtüp yıkarsanız eğer anında soğan kokusunun gittiğini fark edeceksiniz.

Elinizi tuz ile ovun

Tuzu suyla karıştırarak macun haline getirin ve ellerinizi bir güzel bu macunla ovun. Bir iki dakika bu işlemi yaptıktan sonra ellerinizi yıkayın ve soğan kokularına veda ettiğinizi fark edin.

Elinizi domates suyunda bekletin

Domatesin içerisinde yer alan likopen elinizde yer alan soğan kokusunu almaya yardımcı olacaktır. Bundan dolayı domatesleri rendeleyip suyunda elinizi 5 dakika bekletirseniz kokulardan kurtulacaksınız.

Elinize limon suyu sürün

Elleriniz soğan koktuğundan limonun hoş kokusundan yararlanmalısınız. Limonun suyunu sıkın ve 3-4 dakika bu suda ellerinizi bekletin. Kısa sürede limon elinizde oluşan bütün kötü kokuları yok edecektir.