Son domatesler bitmeden: Püf noktalarıyla kusursuz domates sos!

Püf noktalarıyla kusursuz domates sos!
Püf noktalarıyla kusursuz domates sos!

Yazın tazecik domatesler sofraları süslerken, kışın domatesten uzak kalmayalım diye her yaz sonu hummalı bir şekilde başlayan domates sosu yapma hazırlıklarına bu sefer Lokmacığınızdan birkaç püf noktayı not etmeye hazır mısınız? Tüm püf noktalarıyla kusursuz domates sos için kalemleri hazırlayın!

İÇİNDEKİLER

Kaliteli malzemeler kullanın

Domates sosu yaparken en iyi sonucu elde etmek için taze ve olgun domatesler kullanmaya özen gösterin. Organik veya yerel ürünler tercih ederek de domates sosunuzun lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.

Domates kabuklarını mutlaka soyun

Domateslerin kabuklarını kolayca soyabilmek için kaynar suya atın ve ardından soğuk suyla çabucak soğutun. Kabuklarını kolayca soyduktan sonra domatesleri doğrayın.

Soğan ve sarımsak kullanın

Biraz ince doğranmış soğan ve sarımsak, domates sosuna derin bir lezzet katmada harikalar yaratabilir. İnce doğranmış soğanı hafifçe karamelize edin ve ardından sarımsak ekleyin.

Baharatları dozunda kullanın

Domates sosu için kullanılan baharatlar, tatları zenginleştirebilir. Genellikle kullanılan baharatlar arasında tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve fesleğen bulunur. Ancak baharatları aşırıya kaçmadan kullanmaya dikkat edin.

Uzun süre pişirin

Domates sosunun lezzeti, uzun süre pişirmeyle daha da artar. Yavaş ateşte pişirerek sosun tadının derinleşmesine izin verin. Arada bir karıştırmayı unutmayın.

Şeker veya bal kullanın

Domateslerin doğal tatlılığına ek olarak, ihtiyaca göre biraz şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Bu, ekşi veya acı bir tat dengesi sağlayabilir.

Sosu pürüzsüz hale getirin

Sizde domates sosunu bizim gibi pürüzsüz kıvamlı sevenlerdenseniz bu yöntem tam size göre. Domates sosunuzu blender veya el blenderı kullanarak pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.