Son yılların popüler besinini yakından tanıyalım: Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir?

yulaf
yulaf

Yulaf ezmesi son yıllarda smoothie tariflerinden tutun da, bowl kaselerine birçok yerde karşımıza çıkar oldu. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yulaf ezmesi artık günün her öğününde kendine yer buladursun bu denli popürlerleşen yulaf ezmesinin faydaları nelerdir? Sorusunu kendinize sordunuz mu? Bu sorunun cevabını arayan herkesi şöyle alalım; bu başlık altında yulaf ezmesinin faydalarını mercek altına alıp, yulaf ezmesini daha yakından tanımaya var mısınız?

Yüksek kaliteli besinler sınıfında ele alabileceğimiz yulaf ezmesi günümüzde; içerisindeki lifler sayesinde son derece besleyici olmasının yanı sıra tam tahıllı bir besin olduğundan da son derece sağlıklı ve ölçülü tüketildiği takdirde faydaları saymakla bitmeyecek bir ara öğün alternatifi olarak da kullanılmakta.

En besleyici ve en sağlıklı besinler arasında gösterilen yulaftan yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf ekmeği gibi gündelik hayatımızda da sıklıkla kullandığımız gıdalar üretilir ve bu gıdaları tüketmeye başladığımız vakit vücudumuzdaki olumlu etkileri mutlaka görülür. Hadi gelin hep beraber yulaf ezmesinin faydaları nelerdir? Göz atalım...

Enerji verir!

Doğal bir karbonhidrat olan yulaf ezmesi vücudumuz için eşsiz bir enerji kaynağıdır. Sabah kahvaltılarında yediğiniz yulaf ezmesi gün boyu enerjinizi korur.

İyi bir antioksidandır!

Yulaf ezmesi oldukça iyi bir antioksidan kaynağıdır. Vücudumuzda bulunan zararlı maddeleri uzaklaştıran antioksidanlar sayesinde toksinlerle vedalaşarak; hücre yenilenmesine de katkıda bulunuruz.

Cildinizi güzelleştirir!

Cilt bakımının en önemli adımının doğru beslenme olduğunu söylesek buna cevabınız ne olurdu? İçerisindeki değerli vitaminler ve çinko sayesinde cildinizi içeriden besleyerek; cilt problemlerinizle başa çıkmanızdaki en büyük yardımcılarınızdan biri olacak yulaf ezmesini beslenme rutininize mutlaka ekleyin.

İyi bir protein kaynağıdır!

Kaslarımız ve kemiklerimiz için proteinin ne denli önemli olduğunu bilmeyen var mı? Tıpkı süt ve süt ürünleri kadar iyi bir protein kaynağı olan yulaf ezmesi vücudumuza almamız gereken günlük protein miktarının %15'ini karşılar.

Kilo verdirir!

Metabolizmamızın hızlanmasını sağlayarak kalori yakımı konusunda bizlere yardımcı olan yulaf ezmesi iyi bir karbonhidrat kaynağı olduğundan gün içerisinde bizleri tok tutarak öğünlerimizi ve porsiyonlarımıza azaltmamıza yardımcı olur.

Kötü kolesterolü düzenler!

Yulaf içerisinde bol miktarda bulunan beta-glukan vücudumuzdaki kötü kolesterolü dengede tutmak konusunda eşsiz bir besindir. Yulafta bulunan liflerle beraber kolesterolü dengede tutan beta-glukan kötü kolesterolü düzenler.

Kalp hastalığına karşı korur!

İyi bir antioksidan kaynağı olan yulaf ezmesi kan damarlarını zararlı maddelerden korur ve kalp damar sağlığımızı kalkan altına alır. Yararlı yağlar bakımından da son derece zengin olan yulaf ezmesi kalp sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir.