Squid Game dalgona şekeri tarifi: Squid Game şekeri nasıl yapılır?

dalgona şekeri
dalgona şekeri

En büyük dijital mecralardan biri olan Netflix'in son zamanlardaki en büyük projesi olarak adlandırabileceğimiz Squid Game, tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Netflix'in en çok izlenen yapımları arasında yerini almayı başarmış Squid Game, bu gidişle en çok izlenen Netflix dizisi olma unvanını da alacak gibi duruyor. Peki dizi yayına girdiği tarihten bu yana cevabı en çok aranan şeylerden biri haline gelmiş o soruya yanıt bulmaya hazır mısınız? Squid Game dalgona şekeri nasıl yapılır?

Pandemi süreciyle beraber tüm dünyada bir anda ünlenen dalgona kahvesi akımından sonra şimdi de sahne: Dalgona şekerinin. Kore mutfağının en kült lezzetlerinden biri olan dalgona şekeri, diğer bir adıyla şeker kurabiyesi tarifi için kolları sıvadık ve Squid Game severler için birebir ölçülü o yanıtı bulduk.

Başarılı yapımı ile daha da uzun süre gündemden düşmeyeceğine inandığımız Squid Game şekerini kendi mutfağında denemek isteyen herkes en doğru adreste!

Squid Game şekeri malzemeler

2 yemek kaşığı toz şeker

Bir tutam kabartma tozu

Squid Game şekeri yapılışı

Öncelikle bir fırın tepsisine pişirme kağıdınızı güzelce serin.

Küçük yapışmaz bir tavaya şekeri ekleyin ve eriyene dek yaklaşık 2 - 3 dakika kadar karıştırın.

Tüm şeker eriyip karamelize olmaya başladığında tavanızı ocaktan alın ve karışımınız açık kahverengiye dönene dek kabartma tozunu yavaşça ilave edin.

Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine 2 eşit daire şeklinde bölerek dökün ve bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin.

İstediğiniz şekli oluşturmak için keskin uçlu bir bıçaktan yardım alın.

Afiyet olsun!