Stres altında yemek yemek!

​Stres altında yemek yemek!
​Stres altında yemek yemek!

Stres olduğumuz zaman yeme alışkanlığımızın farklılaştığını fark ettiniz mi? Özellikle stres altında fast food gibi hazır gıdalara yöneldiğimiz bir gerçek. Peki bu durumun sebebi ne? Gelin birlikte inceleyelim.

Stresli olduğunuz zamanları bir düşünün. Daha çok yemek yeme eğiliminde olduğunuzu ve bedenen daha yorgun hissettiğinizi hatırlayacaksınız. Peki neden stresliyken daha çok yemek yeme ihtiyacı hissederiz merak ettiniz mi? Gelin birlikte öğrenelim.

Vücudumuzda savaş veya kaç mekanizmasını tetikleyen stres, enerji ihtiyacını artırarak daha fazla acıktırıyor. Ancak acıkmış olsak da sağlıklı yemekler yerine fast food gibi kalorisi yüksek gıdalara yöneliyoruz. "Neden sağlıklı gıdalara değil de kalorisi yüksek yiyeceklere yöneliyoruz?" diye merak ettiyseniz eğer bunun sebebi, kalorisi yüksek yiyeceklerin anlık enerji sağlaması. Ne yazık ki bu enerjiyi karşılamak için yöneldiğimiz kalorisi yüksek gıdalar ise kilo almamızı sağlıyor.

Uzmanlar, stresin sadece yemek yeme alışkanlığı üzerinde değil yemek hazırlama üzerinde de etkisi olduğunu söylüyor. Öyle ki stresli olduğumuzda sadece sağlıklı gıdalardan değil aynı zamanda yemek hazırlamaktan da uzaklaşıyoruz.

Stres kronik hale geldiğinde ise bu süreç yeme bozukluğuna yol açarak obezite olma olasılığını artırıyor. Bu sebeple stres olduğunuz zamanlarda olabildiğince sağlıklı yiyeceklere yönelmenizi öneriyoruz.