Su içmek için doğru zamanlar

​Su içmek için doğru zamanlar
​Su içmek için doğru zamanlar

Yaşayabilmemiz için ihtiyacımız olan suyu yeterli miktarda içmek oldukça önemli. Ancak yeterli miktarda su içmenin yanı sıra hangi zaman aralığında tüketildiği de bir o kadar mühim. "Su içmenin de zamanı mı olur?" dediğinizi duyar gibiyiz. Ancak uzmanlar bazı zaman dilimlerinde su tüketmenin daha faydalı olduğunu söylüyor.

Sabah uyanınca

Sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce ılık su içmek, metabolizmanızın doğru çalışmasına yardımcı olacaktır. Uzun yıllardır Japon kültüründe uygulanan ılık su içmek, sindirim sistemini destekleyerek kilo vermeye de yardımcı oluyor.

Yemeklerden yarım saat önce veya 1 saat sonra

Yemeklerden yarım saat önce veya 1 saat sonra su içmek, yemek esnasında su içmekten daha faydalı. Yemekten yarım saat önce tüketeceğiniz su, tok hissetmenizi sağlayarak daha az yemek yemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca yemekten 1 saat sonra tüketeceğiniz su da sindirim kolaylığı sağlar.

Spor sonrasında

Spordan sonra su içmek oldukça faydalı. Bunun sebebi ise spor esnasında vücudumuzda terle çıkan sıvı kaybının geri kazandırılmış olması. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta ağır egzersizlerden sonra çok fazla su içilmemesi.

Duş öncesinde

Su içmek kan basıncını dengelediği için duştan önce içilen su vücudun rahatlamasına büyük katkı sağlıyor.

Hasta olunduğunda

Doktorlar hastalandığımızda neden bol su tüketmemiz gerektiğini söyler hiç düşündünüz mü? Bunun sebebi çok basit. Bol tükettiğimiz su, bağışıklığımızı destekleyerek virüslerden daha hızlı kurtulmamızı sağlıyor.

Uyumadan önce

Uyumadan önce içtiğiniz su, vücudumuza gerekli besin maddelerinin alınmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca uyumadan önce su içmek, sıvı kaybını önlediği için hücre yenilenmesinde büyük rol oynar.

Aç hissedildiğinde

Eğer sofradan kalkalı daha birkaç saat oldu ve hemen acıktıysanız su içmelisiniz. Çünkü hissettiğiniz açlık aslında sadece susuzluk olabilir.