Sürekli yediğimiz bazı yiyeceklerle ilgili ilginç bilgiler

Yiyeceklerle ilgili ilginç bilgiler
Yiyeceklerle ilgili ilginç bilgiler

Şaşırmaya hazır mısınız? Öğrenince şaşkınlık geçireceğiniz bilgilerle geldik. İlla ki hepimizin bir kez de olsa tükettiği yiyeceklerin ilgi çekici hikayeleri var. Ranch sos nasıl yapılıyor? Dünyada en çok çalınan yiyecek hangisi? Suyun son kullanma tarihi var mı? gibi soruların yanıtlarını Lokmacığınız veriyor.

Bazı incirlerin içinde ölü eşek arıları olabilir!

Nasıl mı? İncirler normal bal arıları yerine eşek arılarının gerçekleştirdiği bir tozlaşma yaşarlar. Erkek incirlere yumurtalarını bırakan dişi eşek arıları bazen yanlışlıkla dişi incirlere denk gelir ve o incirin içinde ölür ve ayrışırlar. Biz bu arıları gözlerimizle göremesek de dişi bir incire denk gelip içerisinde ölmüş arıyı belki de yiyoruz!

Fast food restoranlarında satılan et?

Bir hamburger sipariş ettiğinizde o hamburgerin içinde tek bir hayvanın eti olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yediğiniz hamburgerin etinde muhtemelen 100 farklı hayvanın karışmış eti bulunuyor!

Muskat cevizi sevenler burada mı?

Kremalı tariflerin bizce vazgeçilmezi olan muskat cevizini gereğinden fazla yemek halüsinasyon etkisine sebep oluyor. Hatta bu sebeple muskat, Arabistan'ın bazı yerlerinde tüketilmiyor.

Nutella ve fındık ilişkisi

Dünyada üretilen fındıkların 4'te 1'inin nutella yapımında kullanıldığından haberiniz var mıydı? Nutellanın dünyadaki satışını düşündüğümüzde bu orana pek de şaşırmadık aslında!

Suyun son kullanma tarihi var mı?

Suyun son kullanma tarihi yok ancak içerisinde bulunduğu plastik şişenin var. Yani şişelerin üzerinde yazan son kullanma tarihi suya değil, şişeye ait. Son kullanma tarihi geçen şişelerin içerisindeki suyu içmemek çok daha iyi.

Balon balığı

Türkiye'de olmasa da Japonya'da balon balığı yemeği çok meşhur. Ancak balon balığı çok zehirli bir balık ve Japon şefler bu balığı hazırlayıp servis etmek için 2 senelik ciddi bir eğitimden geçiyorlar.

Hindistan cevizi suyu

Acil durumlarda kan plazması yerine kullanıldığını söylesek? Düşük miktarlarda potasyum ve yüksek miktarlarda sodyum içeren hindistan cevizi suyunun acil durumlarda bu amaçla kullanılabildiğini biliyor muydunuz?