Susuzluğa en dayanıklı bitkiler

Susuzluğa en dayanıklı bitkiler
Susuzluğa en dayanıklı bitkiler

Evlerimizi yeşillendirmenin şimdi tam zamanı! Zaman zaman bakımını atladığımız, zaman zaman ihmal ettiğimiz çiçeklerimizin solmadan uzun süreler ilk günkü canlılığını koruyabilmesi için susuzluğa en dayanıklı ancak güneş ışığına ihtiyaç duyan bitkileri bu yazımızda derledik ve ev dekorasyonumuzda yer vermemiz gereken o bitki çeşitleri nelerdir? Hep beraber öğrenelim istedik.

İÇİNDEKİLER

Kauçuk ağacı

Güneş ışığını maksimum seviyede tutabilen kauçuk ağacı ayda bir kere sulansa dahi yeterli olabilecek bitkilerden yalnızca biri. İç ve dış mekanlarda sıklıkla kullanılan bitkilerden biri olan kauçuk ağacı susuzluğa oldukça dayanıklı olduğundan sıklıkla tercih edilen bitkiler arasında.

Paşa kılıcı

Tıpkı kauçuk ağacı gibi kışın ayda bir gün sulanması yeterli olan paşa kılıcını yazın daha sık sulamanız gerekebilir. Bir diğer adıyla peygamber kılıcı olarak da bildiğimiz paşa kılıcı güneş ışığını seven bitkilerden olduğundan yapraklarının dik durabilmesi için de bol miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyar.

Yelken çiçeği

Daha sık bilinen isimleriyle barış çiçeği ve barış zambağı; peyzaj dünyasında ise yapraklarının görüntüsü sebebiyle yelken çiçeği. Kauçuk çiçeği ve paşa kılıcı aksine suyu seven bitki çeşidi olsa da susuzluğa oldukça dayanıklı olan yelken çiçeğini de kışın ayda bir defa sulamanız yeterli.

Katır tırnağı

Sapsarı rengi ve mis gibi kokusuyla bulunduğu her ortamı güzelleştiren katır tırnağı, bakımı oldukça kolay ve suya oldukça az ihtiyaç duyan bitkiler arasında olduğundan peyzaj çalışmalarında ve evlerimizde sıklıkla tercih edilir.

Adaçayı

Biz genellikle onu bitki çayı olarak tüketsek de adaçayı evlerimizde de dekoratif bir bitki olarak yer vermeyi sevdiğimiz bitkilerden biri. Üstelik tıpkı diğerleri gibi az su istediğinden bakımı da oldukça kolay bitki çeşitleri arasında.

Nolina

Hemen hemen her yapı markette dekoratif bitkilerin satıldığı alanlarda karşımıza çıkan nolina; suyu soğan kısmında hapsedebilen bir bitki çeşidi olduğundan oldukça az su isteyen bitki çeşitlerinden yalnızca biri. Nolinanızı ne zaman sulayacağınızı ise yapraklarını gözlemleyerek saptayabilirsiniz. Yapraklar kahverengiye dönmeye başladığı an nolinanız susuz kalmış demektir.

Sukulent

Etli bitkiler olarak değerlendirilen sukulentler, en dayanıklı ev bitkilerinden biridir. Çöl bitkileri sınıfında değerlendirilen kaktüsgiller ailesinin bir üyesi olan sukulentlerin susuzluğa son derece dayanıklı bitkilerden biridir.