Sütün taşmasını önleyecek 3 yöntem!

​Sütün taşmasını önleyecek 3 yöntem!
​Sütün taşmasını önleyecek 3 yöntem!

Pastörize süt almak yerine çiğ süt almayı tercih ediyorsanız büyük ihtimalle en az bir kere sütünüz taşmıştır. Taştıktan sonra temizlemesi oldukça zor olduğu için de büyük ihtimalle kaynayana kadar başında bekliyorsunuzdur. Ancak bu yöntemler sayesinde siz rahat rahat kahvenizi içerken sütünüz taşmadan kaynayacak.

Tahta kaşık kullanın

Sütün taşmaması için en bilindik yöntem tahta kaşık kullanmak. Tencerenin üstüne tahta kaşığı yatay bir şekilde yerleştirdiğiniz zaman sütünüz kabardığında kaşığa değecek ve köpürmesi engellenmiş olacaktır. Böylece sütünüz taşmadan kaynayacak.

Tencerenin ağzına yağ sürün

Sütü kaynatacağınız tencerenin ağzına tereyağı sürerseniz süt kabardığında kendisinden yoğun bir maddeye denk geleceğinden taşmayacaktır. Ancak bu durumun sadece sütün ilk kabardığında koruyacak bir formül olduğunu unutmamak gerek.

Tencerenin içine cam koyun

Çok şaşırtıcı gelse de sütü kaynatacağınız tencerenin içine cam bir ürün koyduğunuzda alarm görevi görecektir. Böylece süt kaynamaya başlayınca tencerenin başına geçmenize yardımcı olacak buna bağlı olarak da süt taşmasının önüne geçeceksiniz.