Mutfak yanıklarına tahin yağıyla müdahale!

​Mutfak yanıklarına tahin yağıyla müdahale!
​Mutfak yanıklarına tahin yağıyla müdahale!

Mutfakta çok vakit geçirenler bilirler ki acele yemek yaparken kaçınılmaz son bellidir. İlla bir tencereye elimizi kolumuzu değdirebilir veya kaynamış bir suyu elimize sıçratabiliriz. Bu saydıklarımı bilenler acısının da ne derece fazla olduğu hakkında bilgiye sahiptir. Hele bir de iz kalma korkusu olmasa belki biraz daha sancısız geçirebiliriz. Ancak artık vereceğim bu bilgi sayesinde ne acı hissedecek ne de iz kalacak diye endişe duyacaksınız.

Mutfakta en sık karşılaşılan kazanların başında elimizi kolumuzu çarparak yaşadığımız yanıklar yer alıyor. Özellikle de sürekli yemek yapanların hemen hemen her gün yaşadığı bu ufak çaplı yanık kazaları, kendileri küçük olsa da acıları büyük oluyor. Ancak mutfağınızda tahin varsa endişelenmenize gerek yok!

Tahinin bekledikçe yüzüne çıkan yağı, omega-3 ve omega-6 asitleri içerdiği için cilde çok faydalı. Antibakteriyel özellikler de taşıyan tahin yağı, yanıkların üzerine sürüldüğünde tüm acısının yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda iz kalmasına da engel oluyor. Tabi bu bahsettiğimiz yanıklar çok hafif olanlar onun dışında yine doktora görünmeniz gerekiyor. Çok eskiden beri insanların kullandığı bu mucizevi yağın tek marifeti yanıkları iyileştirmek değil! Tüketildiğinde ise sinir dokularının gelişimini sağlarken aynı zamanda beyin sağlığını da güçlendiriyor.