Tasarım ödülü almış 5 muhteşem mutfak ürünü

Mutfak tasarımları
Mutfak tasarımları

Lokmacığınız yıllar içinde tasarım ödülleri almış mutfak ürünlerini inceledi ve içlerinden hem tasarımıyla hem de hikayesiyle ilgi çekici olan 5 tanesini seçip sizler için derledi. Narenciye sıkacağından çay demleme makinesine, tasarruflu lavabodan geniş mutfak trenine kadar birbirinden farklı ürünler yazımızın devamında sizleri bekliyor!

Juicy Salif

Philippe Stark tarafından 1990 yılında tasarlanıp piyasaya sürülen bu narenciye sıkacağı Alessi'nin dünya çapındaki en ünlü tasarımlarından biri. Philippe Stark'ın İtalya'da bir pizza restoranında otururken peçeteye karaladığı bu çizim hem çok gösterişli hem de minimalistliği ile zamansız bir tasarım.

Kitchen train kitchen accesories

Ahmad Abedini'nin 2011-2012 yıllarında tasarladığı bu 'mutfak treni' tüm evlerde yaygın olarak kullanılan mutfak ürünlerini bünyesinde barındırıyor.

Büyük mutfaklar için kullanışlı olabileceğini düşündüğümüz tasarım 2012 yılında altın madalya almış.

Reverence çay demleyici

Hakan Gürsu'nun tasarladığı bu çay demleme makinesi, sürdürülebilir olarak tasarlanmış. Geleneksel ve modern unsurları birlikte görebildiğimiz bu çay demleyiciyi biz beğendik!

Tasarım eğik olduğu için üst kısmının çay kapasitesinin normale göre kısıtlı olduğunu düşünebilirsiniz ancak Hakan Gürsu buna da bir çözüm bulmuş. Çaydanlığın eğikliği ile üstte kalan boşluğu alt kısımla tolere etmiş.

Millo one blender

Bu blender fikrinin ortaya çıkışı gerçekten çok ilginç. Kendini işine adamış bir koşucu olan Ruslanas'ın sabah koşusundan sonra bir smoothie yaptığında blenderinin ailesini uyandırmasından rahatsız olmasıyla ortaya çıkmış. Anlaşılacağı üzere de son derece sessiz çalışıyor!

Water-Saving Sink

Tokyo, Hong Kong, Şanghay, Pekin gibi yüksek nüfus yoğunluğuna sahip şehirlerde evlerin birçoğu küçük. Bu küçük evlerdeki küçük mutfaklar için Tsang Ching Pun, oldukça etkili bir tasarım geliştirmiş.

Bu akıllı lavabo su tasarrufu yapmak için uygun miktarda su harcamakla kalmaz aynı zamanda lavabo içindeki ayarlanabilir bölme plakasıyla farklı farklı işlevler kazanabilir.