Tavuk severler buraya: Birbirinden nefis tavuklu tarifler

Birbirinden nefis tavuklu tarifler
Birbirinden nefis tavuklu tarifler

Kırmızı et severler ve beyaz et severler söz konusu et yemekleri olduğunda sıkça karşı karşıya gelirler. Öyle ki bazı kırmızı etle yapılan yemeklerin beyaz et severler tarafından tavuk eti ile yeniden yorumlandığını dahi görürüz. Bu zaman zaman lezzetli sonuçlar verse de zaman zaman hayal kırıklığı da yaratabilir. Hal böyle olunca da biz tavuk eti severleri lezzetiyle hiç üzmeyecek birbirinden nefis tavuklu tarifler bir yerde toplansın dedik ve sizler için tüm tavuklu tariflerimizi bu başlık altında topladık.

İÇİNDEKİLER

Ana yemekler söz konusu olduğunda tavuk eti severlerin favori tarifleri yok değil... Örneğin Osmanlı saray mutfağından bizlere miras piliç Topkapı, tavuk sote, soslu tavuk gibi tarifler artık kült birer lezzet haline dönüşmüş durumda diyebiliriz.

Tavuk eti severleri, daha önce deneyimlemedikleri enfes lezzetlerin bir arada olduğu bu serimizde bambaşka lezzet dünyalarına yolculuk etmeye bekliyoruz...

Fesleğen soslu tavuk tarifi

Fesleğenin aromasını ve kokusunu çok ama çok seven herkese selam olsun. 'Lokmacığım hangi tarif olursa olsun fesleğen mutlaka bizimle olsun' diyenlerdenseniz sizler de bizdensiniz. Fesleğen kokusuyla ve aromasıyla bu kez bir tavuk tarifini taçlandırıyor ve sizlere unutulmaz biz lezzet şöleni yaratmaya hazırlanıyor...

Fırın poşetinde tavuk baget nasıl yapılır?

Fırın yemekleri söz konusu olduğunda her evde olması gereken iki şey vardır: Enfes tarifler için Lokma, lokum kıvamında pişmiş etler için fırın poşeti. Bu tarifimizde de lokum kıvamında pişmiş bir tavuk için gerekli şey çok basit: Lokmacığınızın enfes tavuk tarifi ve fırın poşeti.

Tavuklu zeytinli pilav tarifi

Pilav tarifleri dendiği vakit pirinç pilavı ve bulgur pilavı dışında yeni pilav tariflerine açık olan herkese selam olsun. İşte şimdi doğru adrestesiniz. Tavuğun ve zeytinin bir araya gelerek lezzetine lezzet kattığı bir pilav tarifine ne dersiniz?

Cranberry soslu ve zerdeçallı tavuk nasıl yapılır?

Bildiğiniz tüm tavuk yemeklerini unutun. Çünkü böylesini daha önce deneyimlemediğinize eminiz. Cranberry sosunun mayhoş lezzeti ile taçlandırdığı, zerdeçalın mistik aromasıyla tatlandırdığı bu soslu tavuk tarifimizden sonra yeni favorinize merhaba deyin.

Kuşkonmazlı tavuk sarma ve domates sos tarifi

Her bahar geldiğinde tezgahları süsleyen kuşkonmaz bu kez enfes bir tavuk tarifinin başrolü. Bu tarifi şimdiden kaydedip önümüzdeki bahara saklamayı unutmayın. Tavuk tarifleri dendiği vakit alışılagelmiş klişelerden uzaklaşmak isteyenler için doğru adres belli.

Tavuklu karnıyarık tarifi

Patlıcan yemekleri dendiği vakit akla ilk gelen tarif nedir? Diye sorsak alacağımız üç cevaptan ikisi karnıyarık olur muydu dersiniz? Bizce bu sorunun cevabı kesinlikle evet... Lakin klasiklerin yeri ayrı olsa da her daim farklılık peşinde olanlar için karnıyarığı daha önce hiç bu versiyonuyla denemiş miydiniz?

Ada çaylı limonlu fırında tavuk nasıl yapılır?

Fırında tavuk tarifleri başlığına güncelleme... Tüm kış bağışıklığımızı güçlendiren, ağrılarımızı dindiren, bizlere kendimizi iyi hissettiren ada çayı bu kez büyüleyici kokusu ve enfes lezzeti ile bir tavuk tarifinde başrol.

Tavuklu volovan tarifi

Sunumuyla, lezzetiyle size tüm ezberleri bozduracak pratik lakin bir o kadar da lezzetli bir tarif arıyorsanız tam yerindesiniz demektir. Tavuklu volovan tarifi özel gün sofralarını baş tacı olmaya aday.

Tavuk suyu çorbası tarifi

Klasiklere saygı duruşu... Her hastalandığımızda, kendimizi her kötü hissettiğimizde bir kaşığında dahi şifa bulduğumuz çorba tarifleri arasında sizin favoriniz hangisi? Bu sorunun cevabı bizim için bu başlıkta gizli.

Fırında tavuklu baget sandviçler nasıl yapılır?

Listenin sonuna pratik mi pratik bir tarif bırakıp da gönülleri tam on ikiden vuralım istedik. Acelemiz olduğunda, yemek yapmaya hiç halimiz kalmadığında her daim hayat kurtaran sandviçleri bir de böyle denemeye ne dersiniz?