Temperleme nedir? Çikolata temperleme nasıl yapılır?

Temperleme nedir? Çikolata temperleme nasıl yapılır?
Temperleme nedir? Çikolata temperleme nasıl yapılır?

Çikolatalı tatlıların en önemli noktası, çikolatanın hazırlanması aşamasında gerçekleşiyor. Çünkü tatlının tadını doğrudan etkileyen o şey aslında çikolatayı nasıl işlediğiniz. Bu sebeple çikolata eritmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerin başında ise temperleme geliyor. Peki nedir bu temperleme? Hadi bakalım.

Temperleme nedir?

Genellikle çikolata için kullandığı düşünülse de aslında sadece çikolata için değil sos ve bazı yemeklerin yapımında da temperleme kullanılır. İki sıvının yavaş yavaş karıştırılması sonucunda sıvıların eşitlenmesi hedeflenen temperleme yönteminde kesilme gibi bir problem çıkmıyor.

Çikolata nasıl temperlenir?

Çikolataların daha sert ve parlak olması için sıkça kullanılan temperleme yöntemi, için eritilmiş çikolatanın tezgaha yayılması gerekiyor. Daha sonra bir spatula yardımıyla bu eritilmiş çikolata sürekli karıştırılarak soğutuluyor. Sürekli karıştırılarak kakao yağlarının hareket etmesi sağlandığından ön kristalleşme işlemi yapılıyor ve bu sayede çikolata pürüzsüz bir parlaklığa sahip oluyor.