Tereyağı yerine ikame edebileceğiniz yağlar

​Tereyağı yerine ne kullanılır?
​Tereyağı yerine ne kullanılır?

Bildiğiniz gibi Lokmacığınız tereyağını pek seviyor. Hatta neredeyse her şeyin içine koyacağımız tereyağını maalesef bazıları alerjilerinden dolayı yiyemiyor. Tabi sadece süt alerjisi olanların değil laktoz intoleransı olanların da yemekte zorlandığı bu yağ olmadığı zaman bazı tarifleri denemek zor oluyor. Bu sebeple Lokmacığınız canınızın çektiği her tarifi rahatlıkla deneyebilin diye tereyağı yerine ikame edebileceğiniz yağ çeşitlerini listeledi. Hadi başlayalım.

Hindistan cevizi yağı

Tatlılarınızda kullanabileceğiniz Hindistan cevizi yağı, tereyağının yerini aratmayacak kadar birebir uyum sağlıyor. Ancak Hindistan cevizi sevmeyenler için aroması fazla gelebilir tarifte kullanmadan önce bunu göz önüne almanız gerekiyor.

Zeytinyağı

Bilenler bilir Lokmacığınızın tereyağından sonra en sevdiği yağ çeşidi zeytinyağı. Girdiği her tarifi güzelleştiren bu yağ, tereyağı yerine 3/4 oranında kullanılabilir. Yağın katı kalması gereken tarifler için uygun olmayan zeytinyağı, kek, ekmek ve birçok tuzlu tarife uyum sağlıyor.

Kanalo yağı

Tereyağının yerine kullanabileceğiniz bir başka ürün ise kanola yağı. Çikolatalı tariflerinizde tercih edebileceğiniz bu yağ, aynı tereyağı gibi sonuç veren bir malzemedir.

Ayçiçek yağı

Tereyağı kullanamayanlar ya da kullanmak istemeyenlerin kurabiyelerinde tercih edebileceği yağlar arasında ayçiçek yer alıyor. Ayrıca tereyağına tercih edilebilir olmasının yanı sıra kurabiyelerinize de yumuşaklık katmak isterseniz tercih edebilirsiniz.