Toplu alanlarda bulunması yasak olan meyve: Durian

​Toplu alanlarda bulunması yasak olan meyve: Durian
​Toplu alanlarda bulunması yasak olan meyve: Durian

"Cennet ve cehennem meyvesi" olarak adlandırılan durian meyvesini daha önce hiç duydunuz mu? Kokusuyla kendinden uzaklaştıran ancak lezzetiyle ağız sulandıran bu meyvenin, birçok ülkede toplu alanlara sokulması yasak. Peki yasaklanmasının sebebi ne? Gelin bir bakalım.

Durian meyvesi nedir?

Güneydoğu Asya'da "meyvelerin kralı" olarak adlandırılan durian meyvesi, bazı ülkelerde ise "cennet ve cehennem meyvesi" olarak isimlendiriliyor. Peki neden cennet ve cehennem olarak isimlendiriliyor? Gelin açıklayalım: Üzerinde yer alan dikenlerin çok kötü kokmasıyla cehennem, tadının çok güzel olmasıyla da cennet ismini alıyor.

6 bölmeli, etli ve sulu bir yapıda olan durian meyvesi, yeşil ve sarı renge sahip. Yağlı olmasıyla bilinen durian meyvesi, mayhoş bir tat sunuyor.

Nasıl yenir?

Lezzetiyle deneyen herkesten tam not alan durian meyvesi, doğrudan yenebildiği gibi bazı ürünlere tat katmak amacıyla da kullanılıyor. Doğrudan meyveyi çiğ olarak yemek istiyorsanız soğumasını beklemelisiniz. Ayrıca isterseniz şekerle kaynatarak hoşaf yapılabilir.

Neden yasak?

Her ne kadar tadıyla yiyen herkesin beğenisini kazansa da tadına tezat olan kötü kokusuyla da insanları kendisinden uzaklaştırmayı başarıyor. Bundan dolayı Endonezya'da otele sokulması yasakken, Singapur'da durian meyvesiyle birlikte metroya ya da otobüse binilemiyor.

Ülkemizde de kokusuyla kaos yaratmış olan durian meyvesi, Türk Hava Yolları'nın İstanbul - Barcelona seferinin acil iniş yapmasına sebep oldu.