Tost makinesi nasıl temizlenir?

​Tost makinesi nasıl temizlenir?
​Tost makinesi nasıl temizlenir?

Lezzetli bir tost yapmanın ilk adımı iyi bir tost makinesinden geçer. Ancak tost makinelerini randımanlı bir şekilde kullanmanın en önemli noktalarından biri tost makinenizi belli aralıklarla temizlemekle mümkün olabilir. Evlerimizde kullandığımız tüm elektronik eşyalar gibi tost makinesini de belirli periyotlarla temizleyerek hem uzun ömürlü hem de randımanlı bir şekilde kullanmak mümkün.

İÇİNDEKİLER

Makinenin fişini çekin ve soğumasını bekleyin

Tost makinesini temizlemeye başlamadan önce, fişini çektiğinizden emin olun ve makinenin tamamen soğumasını bekleyin. Sıcak yüzeylerle temas etmek ciddi yanıklara neden olabilir, bu yüzden güvenliğiniz için bu adımı atlamayın.

Kırıntı tepsisini temizleyin

Tost makinesinin altında genellikle bir kırıntı tepsisi bulunur. Bu tepsinin altında biriken kırıntıları çıkarmak için tepsiyi dikkatlice çekin ve içindeki kırıntıları çöp kutusuna boşaltın. Ardından kırıntı tepsisini temizlemek için sabunlu su veya bulaşık deterjanı kullanarak yıkayın ve iyice kurulayın.

İç kısmı temizleyin

Makinenin iç kısmı, tost yaparken biriken yağ ve kırıntılarla dolabilir. İç kısmı temizlemek için biraz ılık su ve bulaşık deterjanıyla nemlendirilmiş bir temiz bez veya sünger kullanın. Yumuşak hareketlerle, iç yüzeyi silin ve kirleri çıkarın. Aşırı su kullanmaktan kaçının ve makinenin içine su sıçramamasına dikkat edin.

Dış yüzeyi temizleyin

Makinenin dış yüzeyini temizlemek için nemli bir bez veya sünger kullanın. Sabunlu su veya ev temizlik spreyi gibi hafif temizlik maddeleri kullanabilirsiniz. Dikkatlice dış yüzeyi silin ve lekeleri çıkarın. Elektrik bağlantı noktalarına veya kontrol düğmelerine su sıçratmamaya dikkat edin.

Plakaları temizleyin

Tost makinesinin plakaları, tostların üzerine sürülen tereyağı veya peynir gibi malzemelerle kirlenebilir. Bu sebeple plakaları sıklıkla temizlemek son derece önemlidir.