Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın 6 püf noktası

​Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın 6 püf noktası
​Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın 6 püf noktası

İçildiğinde kırk yıl hatır sunan Türk kahvesi, sohbetlerimizin en iyi eşlikçisi. Bol köpüklü, içildiğinde lezzetine doyum olmayan bu içeceği ise köpüklü yapmak oldukça maharet isteyen bir iş. Biz de herkes kolayca bol köpüklü bir keyif kahvesi içebilsin diye kahvenin tüm püf noktalarını derledik!

Taze kahve kullanmaya önem verin

Kahvenizin bol köpüklü olmasını istiyorsanız mutlaka taze kahve kullanmaya özen gösterin. Çünkü bayat olan kahveyi nasıl yaparsanız yapın köpüklü olmayacaktır. Bunun için paketini açtığınız kahveyi kavanoz gibi hava almayacak bir kapta saklamalısınız.

Suyun sıcaklığına ve kalitesine önem verin

Ne kadar kaliteli su kullanırsanız kahveniz buna bağlı olarak daha lezzetli olacaktır. Kullandığınız suda kireç ve klor olmaması bunun için önemlidir. Ayrıca suyun kalitesinin yanı sıra soğuk kullanmanız da bol köpüklü olmasına etki eden ayrıntılar arasında.

Fincan sayısına göre suyunu ayarlayın

Bol köpüklü Türk kahvesi içmek istiyorsanız suyunu iyi ayarlamanız gerekir. Kullanacağınız fincan sayısı kadar suyu ölçüp cezveye döktükten sonra her fincan sayısı için 1 buçuk tatlı kaşığı kahve eklemelisiniz.

Karıştırmayın

Köpüklü bir kahve yapmanın en önemli noktası cezveye kahve ekledikten sonra karıştırılmaması gerektiği. Bu sayede kahve kendiliğinden çökerek hem daha lezzetli hem de daha köpüklü olacaktır.

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirin

Türk kahvesi yavaş yavaş pişmesiyle meşhur bir kahve. Bundan dolayı közde veya kumda yapılan kahveler hem daha köpüklü hem de daha lezzetli oluyor. Bu sebeple evde kendinize kahve yaparken kahveyi olabildiğinde kısık ateşte pişirmeye özen göstermelisiniz.

Tek bir noktadan boşaltın

Kahvenizi tam da tarif ettiğimiz gibi yaptınız ancak fincanlara aktarırken köpüğünü yok ettiyseniz büyük ihtimalle kahveyi tek bir noktadan eklemediniz demektir. Pişirdiğiniz kahveyi tek bir noktadan yavaşça boşalttığınız zaman kahvenizin köpüğü olduğu gibi duracaktır.