Türk mutfağına benzer lezzetler

​Türk mutfağına benzer lezzetler
​Türk mutfağına benzer lezzetler

Yemek yemeyi ve yeni tatlar denemeyi seven insanlar için farklı kültürlerin yemekleri her zaman daha dikkat çekici gelmiştir. Bazıları için ise bu durum oldukça cesaret isteyen bir adım. Ancak öyle yemekler var ki hem görünüşü hem de tadıyla sanki bizim ülkemizde bizden birileri yapmış gibi. İşte Türk mutfağına benzer lezzetler...

Basbousa - Mısır

Görünüşü ve kıvamıyla bizde yer alan şambali tatlısının ikizi olan basbousa, Mısır başta olmak üzere Orta Doğu'da çok yapılan bir tatlı. Genellikle aile yemeklerinden sonra ikram edilen bu tatlı, üzerine badem eklenerek süsleniyor.

Quesadilla - Meksika

Meksika'da canınız gözleme çektiyse quesadilla yapan bir restoran bulup yemelisiniz. İspanyolca peynir anlamında kullanılan queso kelimesinden alan quesadilla, içerisinde sadece peynir değil isteğe göre birçok farklı malzeme eklenerek hazırlanıyor.

Cevapi - Bosna Hersek

Balkanların birçok yemeği bizim kültürümüze uygun olsa da bunlar arasında en yakın olanı cevapi. Bizde bulunan inegöl köfteyle neredeyse aynı lezzette olan bu köfte, Bosna Hersek'in ulusal yemeği olarak sayılıyor.

Düşbere - Azerbaycan

Kardeş ülkemizde en sevdiğimiz lezzetlerden biri olan mantının ikizi yapılıyor. Bizde bulunan mantının biraz daha sulusu diyebileceğimiz düşbere, katlama şekliyle bile birebir aynı.

Burrito - Meksika

Yine Meksika'dan olan ama bizim yemek kültürümüze çok benzer bir lezzet burrito. İçerisine et veya tavuk, fasülye püresi ve peynir eklenerek dürüm şeklinde sarılıyor.

Empanada - İspanya

Kökeni aslen Galiçya'dan gelen empanada, İspanya'da geleneksel fırınlarda kolayca bulabileceğiniz bir lezzet. Genellikle içi deniz mahsullü olan empanada, bizde bulunan çi böreğe görüntü bakımından çok benziyor.