Turşunun bilinmeyen 6 faydası

​Turşunun bilinmeyen 6 faydası
​Turşunun bilinmeyen 6 faydası

Her yemeğin yanına yakışabilen ve bağışıklık dostu olarak bildiğimiz turşu, kış sofralarının olmazsa olmazı. Sebze ve meyvelerin fermente olmasıyla oluşan bu yiyecek, içerisinde birçok yararlı bakteri barındırıyor. Aşırıya kaçılmadığı sürece sağlıklı kalmanın formülleri arasında yer alan turşu, faydaları sayesinde doktorlar tarafından da öneriliyor. Hadi gelin turşunun lezzetinden sonra sunduğu faydalarına bir göz atalım.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

'Turşu, sirkeyle mi yoksa, limonla mı olur?' Diye tartışmalara denk gelmişsinizdir. Ancak biz bu tartışmanın sonucunu değil de neyle yapılırsa yapılsın bağışıklığımızı güçlendirdiğine değineceğiz. İçerisinde yer alan birçok yararlı bakteri, vücut direncinin artmasına ve hastalıklarla savaşmada etkili olmaya yardımcı oluyor.

Sindirimi düzenler

Yararlı bakterileri sayesinde probiyotik etkisi sunan turşu, sindirim sisteminin düzgün işlemesin yardımcı oluyor. Bu sayede bağırsak sorunlarının önüne geçmiş oluyor.

Vitamin sunar

Turşu fermente edilmiş meyve ve sebzelerle hazırlandığından dolayı vitamin bakımından zengindir. Özellikle C vitamini, K vitamini ve potasyum eksiliğini gidermeye yardımcı olur.

Antioksidan özelliklere sahiptir

Her ne kadar birçok kişi için şaşırtıcı olsa da turşu yüksek antioksidan içermektedir. Bu sebeple hücre hasarını azaltan turşu, daha sağlıklı olmanıza yardımcı olur.

Kilo kontrolü sağlar

Düşük kalorisi ve lifli yapısı sayesinde tok tutabilen turşu, özellikle zayıflamak isteyenlerin korkmadan yiyebileceği gıdaların başında geliyor. Bu sebeple diyetteyseniz beslenme planınıza turşuyu mutlaka eklemesiniz.

Krampları azaltır

Spor yaparken vücut terle birlikte birçok minerali de atmaktadır. Buna bağlı olarak da sıkça kramp sorunu yaşanır. Turşu suyu ise vücutta kaybolan minerallerin geri kazandırılmasında etkilidir. Bu sebeple sıkça kramp sorunu yaşıyorsanız turşu suyu içebilirsiniz.