Tuzu fazla kaçan yemekleri kurtarma operasyonu

​Tuzu fazla kaçan yemekleri kurtarma operasyonu
​Tuzu fazla kaçan yemekleri kurtarma operasyonu

Hemen hemen hepimizin hayatında bir kere bile olsa yaşadığı olay yemeğin tuzunu fazla kaçırmak. Bazen dalgınlıkla bazen telaşla fark etmeden kaçırdığımız tuz, binbir emekle yaptığımız yemeği yenemez hale getirebiliyor. Ancak mutfakta çareler tükenmez diyerek tuzlu yemeklerinizi kurtaracak formülleri sizler için sıraladık.

Patates

Yemek yapmayı bilen herkesin öğrendiği ilk pratik bilgi patatesin fazla tuzu çekmesi. Yemeğinizin tuzlu olduğunu fark ettiğiniz anda hemen içine bir iki adet patates doğrayıp 10-15 dakika pişmesini sağlayın. Pişen patatesler tüm tuzu kendi içine çekerek yemeğin tadını dengeleyecektir. Yemeğinizin tadı dengelendikten sonra ister patatesi içinden alabilir isterseniz de o şekilde yiyebilirsiniz.

Yoğurt

Genellikle çorbaların tuzu fazla geldiğinde kullanılan yoğurt, yemekteki fazla tuzu yok etmenin en kolay yöntemleri arasında. Bir kaşık ekleyeceğiniz yoğurdu önce başka bir kapta yemeğin suyuyla açıp ardından yemeğe ekleyin. Böylece hem yoğurt kesilmeyecek hem de yemeğe farklı bir lezzet katacaktır.

Şeker

Zeytinyağlı yemeklerde kullandığımız şeker, tuzu fazla kaçan yemeklerimizde de imdadımıza yetişiyor. Özellikle taze fasulye, dolma, barbunya gibi yemeklerde çok kurtarıcı olan bu yöntem, hemen hemen her yemeğin kolayca dengelenmesini sağlıyor.

Limon suyu

Tuzu fazla kaçan yemeklere 5-6 damla limon sıktığınız zaman tadı dengelenmiş olacaktır. Yoğurtlu çorbalar hariç birçok farklı yemeğe deneyebileceğiniz bu yöntem, salçalı olan yemeklerde tercih ediliyor.