Ülkelerin cheesecakeleri arasındaki bazı farklar

Cheesecakeler
Cheesecakeler

Lokmacığınız bugün cheesecake dosyasını açmaya karar verdi! En sevdiğimiz tatlılardan biri olan cheesecakein hangi ülkede en çok hangi şekliyle yapıldığını tek tek araştırdık! ABD, Japonya, İspanya, Almanya, Polonya ve Fransa'da cheesecakein yapılış şekilleri üzerinde durduk, herkese iyi okumalar!

İÇİNDEKİLER

Fransa - Fiadone Cheesecake

Alışık olduğumuz cheesecakelere göre çok daha ince yapıda olan bu cheesecake Fransızların sıklıkla yaptığı geleneksel cheesecakelerden bir tanesi. Tarifin geleneksel versiyonunda un bulunmaz. Diğer anlatacağımız cheesecakeler gibi son derece süssüz ve sade bir görünümdedir. Yumurta, şeker, limon ve brocciu peyniri ile yapılır. Tek başına, bal ile veya reçelle servis edilir.

ABD - New York Cheesecake

Ağır ve yoğun bir dokusu olan bu cheesecake bu haliyle diğerlerinden kolayca ayrılır. Pürüzsüz bir yapısı olması bu cheesecakein en önemli püf noktalarındandır. İnce bir taban üzerine cheesecake harcı eklenerek yapılır ve içerisinde krema, krem peynir, yumurta, vanilya şeker ve tereyağı yer alır. Lokmacığınızın da favorilerinden biridir.

Japonya - Japanese Cheesecake

Sufle cheesecake olarak da adlandırılan bu cheesecake çok farklı bir dokuya sahiptir. Ağızda adeta süngerimsi yapısıyla erir gider. Normal cheesecakelere göre pandispanyaya daha yakın bir kıvamı vardır. İçerisinde un, krem peynir, mısır nişastası, yumurta, süt, tereyağı ve şeker yer alır. Bu cheesecake yapılırken yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. Eğer bu cheesecakei yalnız başına yemek istemiyorsanız Japonya'da geleneksel olarak kayısı reçeli ile servis edilir.

Almanya - Kasekuchen

Almanların geleneksel cheesecakei olan kasekuchen; kuark peyniri, şeker, yumurta, vanilya ve tereyağdan yapılır. Cheesecake kreması ince bir hamur tabakasının üzerine gelir. Kuark peynirinden dolayı bu cheesecakete tatlı ve ekşi tatları muhteşem bir uyum oluşturur. Genelde pudra şekeri ile servis edilir ve yanında kahve veya çayla tüketilir.

İspanya - Basque Cheesecake

Tarta de queso ya da gazta tarta olarak da bilinen bu yanık cheesecake ülkemizde de sıklıkla karşılaştığımız San Sebastian cheesecaketir. San Sebastian'daki La Viña Bar'ın spesiyalidir. İçerisinde krem peynir, yumurta, şeker, un ve krema bulunur. Tabanı olmayan bu cheesecake sade kremasıyla oldukça yeterli ve lezzetli.

Polonya - Sernik Cheesecake

Eski Hristiyan ve Yahudi geleneklerinden gelen bu cheesecakein günümüzde farklı farklı birçok çeşidi var.
17. yüzyılda olan Viyana ve Türkler arasındaki savaşla beraber Kral Jan III. Sobieski Türklere karşı zafer kazanıyor ve tarifi böylece beraberinde getiriyor. Tabanı çoğu zaman pandispanya ve üzeri de jöle ve meyve ile kaplanır.